Din păcate, cazul lui Christian Eriksen, care s-a prăbușit pe gazon în minutul 42 al partidei dintre Danemarca și Finlanda de la Euro 2020, nu este singular. De-a lungul timpului mai mulți fotbaliști au trecut prin momente cutremurătoare în fața fanilor. Unii dintre ei au reușit să își revină, chiar dacă nu au mai putut juca fotbal, în timp ce alții au rămas imobilizați la pat sau chiar au pierdut lupta cu viața.

Muamba, stop cardiac la doar 23 de ani

Fabrice Muamba a suferit, pe 17 martie 2012, un stop cardiac, la finalul primei reprize a meciului dintre Tottenham și Bolton, din Cupa Ligii Angliei. Fotbalistul congolez avea doar 23 de ani, dar inima lui s-a oprit pentru 78 de minute, timp în care medicii au făcut eforturi uriașe pentru a-l readuce la viață.
Premier League
Eriksen s-ar putea întoarce în Anglia! Englezii scriu că mai multe cluburi din Premier League îl vor
16/01/2022 LA 06:42
Din fericire, doctorii au reușit să-i repornească inima, ulterior transportându-l la spital, unde Muamba a fost plasat în secția de terapie intensivă. Acolo, fotbalistul a început să-și miște picioarele și să răspundă la întrebările medicilor și ale familiei după două zile, dar, deși nu a rămas cu daune permanente, congolezul s-a retras din fotbal.

Manfredonia a fost în comă 48 de ore

Lionello Manfredonia a căzut pe teren în startul partidei dintre Bologna și Roma, de pe 30 decembrie 1989. Un coechipier și medicul echipei l-au ajutat să nu-și înghită limba și i-au făcut masaj cardiac, ulterior fotbalistul fiind transportat la spital, unde a intrat în comă.
Italianul, pe-atunci în vârstă de 33 de ani, a dat primul semn de viață după 48 de ore, trezindu-se ca prin miracol. Deși a vrut să revină pe gazon, medicii nu i-au mai dat voie să joace fotbal, Manfredonia anunțându-și retragerea după doar câteva luni de la incident.

Antognoni a continuat să joace fotbal chiar dacă inima i s-a oprit

Inima lui Giancarlo Antognoni s-a oprit pe 22 noiembrie 1981, după ce fotbalistul s-a ciocnit cu portarul echipei adverse, în meciul dintre Fiorentina și Genoa. Fotbalistul, care avea în acel moment 27 de ani, a suferit o fractură facială după ce a fost lovit cu genunchiul, iar inima a încetat să-i mai bată.
Medicii au intervenit rapid și i-au readus pulsul, Antognoni fiind ulterior operat. După ce a trecut printr-o perioadă de refacere, italianul a revenit pe teren, continuându-și cariera până în 1989.

Nouri a rămas imobilizat la doar 20 de ani

Abdelhak Nouri s-a prăbușit pe gazon la vârsta de doar 20 de ani, în minutul 72 al meciului amical dintre Ajax și Werder Bremen, suferind un atac de cord. Medicii i-au făcut masaj cardiac timp de 20 de minute înainte de a-l transporta la spital, de unde primele vești au fost că fotbalistul este în stare stabilă.
După doar 5 zile, însă, oficialii lui Ajax au anunțat că Nouri a suferit traume cerebrale severe și permanente, iar la finalul lunii iulie marocanului i-a fost indusă coma artificială. Tânărul s-a trezit din comă după doi ani, 8 luni și 19 zile, iar în prezent locuiește într-o casă special construită pentru el, reușind să comunice cu familia cu ajutorul sprâncenelor.

Pentru Ekeng a fost prea târziu

Patrick Ekeng a încetat din viață la doar 26 de ani, pe data de 6 mai 2016, după ce s-a prăbuşit pe teren în timpul meciului dintre Dinamo şi Viitorul Constanţa, fără să se fi lovit de vreun adversar. Ekeng fusese trimis pe teren de doar 7 minute.
Chiar dacă medicii echipei din Ștefan cel Mare au intervenit prompt, a fost nevoie și de cei de pe ambulanță, care l-au transportat la spital. Acolo, doctorii au constatat că fotbalistul camerunez suferise un stop cardiorespirator. Din păcate, tânărul nu a mai putut fi salvat, ancheta declanșată după moartea sa dovedind că medicul de pe ambulanță nu a făcut în timp util manevre de resuscitare, dinamovistul fiind urcat în ambulanţă în vederea transportării la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, care se află în imediata vecinătate a stadionului.
Serie A
Christian Eriksen se antrenează în Elveția! Unde ar putea ajunge să joace după despărțirea de Inter
29/12/2021 LA 19:36
Fotbal
Cum arată lista scurtă a favoriților pentru Balonul de Aur! Jucătorii din Premier League domină
08/10/2021 LA 16:09