În marile oraşe din Rusia au loc zilnic mitinguri anti-război, iar faptul că majoritatea populaţiei e împotriva invaziei Ucrainei a fost vizibil ieri şi la partida dintre Khimki şi Dinamo Moscova.
Andriy Voronin, secundul de la liderul din prima ligă rusă, nu a putut face deplasarea la partidă, fiind prea afectat de ce li se întâmplă compatrioţilor săi, în ţară, odată cu invadarea Ucrainei.
Suporterii lui Dinamo Moscova prezenţi la Khimki au arătat solidaritate totală faţă de fostul mare internaţional ucrainean, strigându-i numele minute în şir. O modalitate extrem de inspirată pentru ultraşi de a-şi arăta afecţiunea pentru ucraineni şi de a se poziţiona împotriva unui război care nu are vreo justificare. Atitudinea lor arată, potrivit presei din Vest, şi un alt lucru extrem de important: chiar dacă aparatul de stat rus are un anumit tip de discurs, o mare parte a populaţiei e capabilă să discearnă şi să înţeleagă realitatea.
Russian Premier League
Voronin a plecat de la Dinamo Moscova! Mesajul tranșant transmis de fostul internațional ucrainean
01/03/2022 LA 15:09
CITEŞTE ŞI:
UN FOST STAR DE LA ARSENAL ȘI-A SUSPENDAT CARIERA PENTRU A LUPTA ÎN UCRAINA

Cine e Andriy Voronin, secundul lui Dinamo Moscova?

Andriy Voronin a fost unul dintre cei mai mari jucători ucraineni din ultimele două seyoane. Ajuns în Germania încă de când era junior, el a avut ocazia să debueze în Bundesliga la doar 18 ani (a evoluat pentru Gladbach, Mainz şi Koln).
Cel mai bun randament al carierei l-a dat la Leverkusen, unde a marcat 32 de golrui în 92 de partide, ceea ce i-a adus transferul la Liverpool, în 2007.
În 2010, pe final de carieră, a mers în Rusia, la Dinamo Moscova, pentru care a evoluat cu succes 4 ani (22 de goluri în 80 de partide). După retragere, a îmbrăţişat meseria de antrenor, iar din 2020 a revenit la Dinamo Moscova, ca secund.
Premier League
Jurgen Klopp, reacție de mare clasă, după ce City a devenit campioană cu o remontada istorică
ACUM 2 ORE
Premier League
Incredibil: Mo Salah a crezut că a câştigat titlul şi s-a bucurat ca un copil
ACUM 5 ORE