Mircea Lucescu este din nou campion în Ucraina. După ce a scris istorie pe banca lui Șahtior Donețk, cucerind 8 titluri, a sosit momentul ca tehnicianul român să strălucească la cârma rivalei Dinamo Kiev.
"Il Luce" și-a asigurat matematic trofeul suprem din Ucraina, după victoria categorică împotriva lui Inhulets, scor 5-0. Cu 3 runde rămase până la finalul stagiunii, Dinamo Kiev are un avans de 13 puncte față de Șahtior.

Ce primă va încasa Mircea Lucescu după ce a devenit campion cu Dinamo Kiev

Fotbal
Fotbalul, "interzis" pe Stadionul Arcul de Triumf! Arena intră în administrarea FR de Rugby
ACUM 14 MINUTE
După ce a asigurat că Mircea Lucescu va continua la Dinamo Kiev și în sezonul următor, patronul Igor Surkis a vorbit și despre primele pe care antrenorul român și jucătorii săi le vor încasa în urma cuceririi titlului.
Potrivit jurnaliștilor ucraineni, "Il Luce" va primi două bonusuri, în valoare totală de 1 milion de euro: 500.000 euro pentru cucerirea titlului și 500.000 euro pentru calificarea echipei în grupele UEFA Champions League.
"Fiecare component al echipei va primi ceea ce are trecut în contract. Jucătorii ştiau câţi bani urmau să încaseze dacă deveneau campioni.", a spus Igor Surkis, pentru sport.ua
Apoi, patronul clubului a fost întrebat dacă "este posibil ca jucătorii și antrenorul să îşi cumpere un apartament sau o maşină?".
"Sunt diferite tipuri de maşini şi de apartamente. Poate îşi pot lua o gasonieră sau o maşină bună. Trebuie să vedem unde îşi doreşte fiecare să locuiască", a mai declarat patronul lui Dinamo Kiev.

Prima reacție a lui Mircea Lucescu, după ce a devenit campion al Ucrainei cu Dinamo Kiev

Mircea Lucescu a oferit o primă reacție după ce a devenit campion al Ucrainei, pe banca lui Dinamo Kiev. Tehnicianul român și-a lăudat jucătorii pentru munca depusă și a dezvăluit care este principala diferență dintre echipa de acum și cea pe care a preluat-o în vară.
Mai mult, "Il Luce" a declarat că a avut parte de luni grele, ținând cont atât de pandemie, cât și de protestele fanilor lui Dinamo Kiev, care nu au uitat că românul a bifat performanțe uriașe la marea rivală Șahtior Donețk, timp de 12 ani:
"Vreau să continuăm în aceeași manieră, pentru că mai avem trei meciuri în deplasare și, apoi, finala Cupei Ucrainei, pe care trebuie să o abordăm pregătiți.
Principala prioritate în acest sezon a fost să formăm o echipă sănătoasă, competitivă. Am reușit. Sunt recunoscător băieților, îi felicit pentru această reușită. Nu a fost deloc ușor să trec peste aceste luni. Am pus presiune, dar fără ea ar fi fost imposibil să obținem ceea ce am obținut.
Dacă mă întrebi care este diferența dintre actuala echipă și formația pe care am acceptat-o în august, voi spune că băieții au căpătat mentalitatea de învingători. Campionii sunt aceiași jucători care erau la Dinamo și înainte, dar cel mai important lucru nu este talentul, ci munca. Băieții au trăit fiecare zi cu gândul de a deveni campioni.
Azi am făcut cinci schimbări, ca acești oameni să simtă că iau parte la victoria asta. Este păcat că am putut să fac doar cinci schimbări. Toți jucătorii meritau în mod egal titlul. Nimic nu s-a schimbat în jocul nostru după ce am făcut schimbările. Am continuat să jucăm și am marcat", a spus Mircea Lucescu, citat de sport.ua.
  • În actualul sezon din Ucraina, Dinamo Kiev a înregistrat 18 victorii, 4 remize și o înfrângere.
  • "Il Luce" va încerca acum să facă event-ul în Ucraina. Dinamo va juca în finala Cupei contra celor de la Zorya.
  • În mai puțin de un an de când se află la Dinamo, Mircea Lucescu a câștigat deja 2 trofee: titlul și Supercupa Ucrainei.
UEFA Europa Conference League
Cum arată lotul lui Dică pentru meciul cu Silkeborg! FCSB, fără Compagno, Tamm sau Omrani
ACUM 32 MINUTE
Liga
Final de telenovelă: Cifrele acordului dintre Barcelona și Atletico Madrid în cazul "Griezmann"
ACUM 35 MINUTE