Şahtior Doneţk a renunţat, cel puțin pentru moment, la dezvelirea unei statui a lui Mircea Lucescu, după ce antrenorul român a semnat cu rivala Dinamo Kiev. Monumentul din afara stadionului a fost finalizat de mult timp, însă oficialii au decis ca inaugurarea să aibă loc în ziua în care tehnicianul a împlinit 75 de ani, la data de 29 iulie. Totuși, decizia lui Il Luce de a prelua Dinamo Kiev i-a surprins pe cei de la Șahtior Donețk. “Minerii” au hotărât ca dezvelirea statuii care îl înfăţişează pe Lucescu stând pe o bancă – amplasată lângă Donbas Arena din Doneţk – să fie amânată.
Reprezentanții clubului Şahtior au anunțat că opera de artă a fost acoperită cu o prelată și e depozitată la baza de antrenament. Statuia urma să fie amplasată la arenă în momentul în care echipa va reveni la Donețk. Oricum, oficialii lui Șahtior i-au trimis lui Lucescu o replică în miniatură a statuii. Fosta echipă a antrenorului român a părăsit orașul în 2014 din cauza conflictului ruso – ucrainean și de atunci a activat la Lvov sau Harkov. Apoi, din cauza pandemiei de coronavirus, finalul sezonului l-a disputat la Kiev, acolo unde s-a mutat și sediul administrativ.

Mircea Lucescu, o legendă pentru Şahtior Doneţk

Romanian Liga I
Mircea Lucescu o ajută pe Dinamo! 12 jucători au fost puși la dispoziție lui Flavius Stoican
29/12/2021 LA 15:16
Lucescu este unul dintre cei mai importanţi antrenori din istoria fotbalului ucrainean, el rescriind istoria pentru marea rivală a lui Dinamo, Şahtior. Românul a fost pe banca echipei patronate de Ahmetov în perioada mai 2004 - ianuarie 2016, câștigând 22 de trofee cu echipa în 12 ani, inclusiv Cupa UEFA (2009).
"Il Luce" a devenit deţinătorul recordului absolut al clubului în ceea ce privește longevitatea unui antrenor pe banca tehnică, dar şi lider la capitolul meciuri jucate (555 partide). După Șahtior, Lucescu a antrenat în Rusia, pe Zenit, pentru ca apoi să dea curs ofertei Federaţiei din Turcia de a prelua naționala, pe care a părăsit-o în februarie 2019.
Fotbal
Mircea Lucescu, ales Antrenorul Anului 2021 în Ucraina! Ce punctaj a avut în analiza realizată
27/12/2021 LA 13:14
Romanian Liga I
Mirel Rădoi și-a ales favoriții din Liga 1! + Cine sunt stranierii preferați ai fostului selecționer
25/12/2021 LA 15:43