Lionel Messi nu va mai rămâne la FC Barcelona, deși în cursul zilei de joi, cele două părți erau așteptate să semneze un nou acord, valabil până în 2026.
Catalanii au ieșit cu un comunicat pe acest subiect. Ei au anunțat că problema ar fi legată de fapt de reglementările impuse de cei din La Liga, cu privire la plafonul salarial și astfel nu se poate semna un nou acord.
Cupa Mondială FIFA
Istvan Kovacs, delegat din nou ca arbitru de rezervă. Este singurul european fără meci la centru
ACUM 12 MINUTE
„În ciuda faptului că s-a ajuns la un acord între Barça și Leo Messi, cu intenția clară a ambelor părți de a semna un nou contract astăzi, lucrurile nu se vor putea materializa, din cauza reglementărilor financiare impuse de La Liga”, au informat catalanii.
Este, fără îndoială, o lovitură puternică atât pentru Barcelona, cât și pentru La Liga. Cel mai bun jucător din lume este în acest moment liber de contract, însă unde va ajunge?
https://i.eurosport.com/2021/08/05/3195403.jpg

Varianta 1: Manchester City

Cu siguranță, Manchester City nu este o variantă nouă în această situație. Campioana Angliei a părut să fie extrem de aproape de transferul secolului anul trecut iar Messi părea hotărât să plece de la Barcelona.
În cele din urmă, argentinianul a hotărât să rămână pe Camp Nou iar Manchester City nu a stat pe loc. ”Cetățenii” s-au reorientat rapid și după ce l-au curtat pe Haaland, în această fereastră de transferuri păreau hotărâți să dea două mari lovituri: Harry Kane și Jack Grealish.
Grealish a semnat deja cu echipa de pe Etihad, el fiind adus de la Aston Villa pentru 100 de milioane de lire, însă situația lui Harry Kane este una mult mai complicată. Daniel Levy a refuzat o ofertă de 116 milioane de lire pe el și pare hotărât să nu îl cedeze, în ciuda faptului că jucătorul și-a exprimat clar dorința de a pleca și pare hotărât să nu se mai antreneze cu echipa.
Având în vedere situația complicată a lui Kane, Pep Guardiola ar putea considera că aducerea lui Messi, liber de contract, este varianta cea mai bună în acest moment. Kane ar rămâne așadar din nou dezamăgit, însă Messi pare în acest moment mai aproape de Manchester City ca niciodată. Provocarea Premier League și reuniunea cu Guardiola sunt două argumente foarte puternice pentru argentinian, chiar dacă va rata reunirea cu bunul său prieten, Aguero, cel are a plecat de la City la sfârșitul sezonului precedent.

Varianta 2: PSG

A doua variantă pentru Messi este, ca întotdeauna, Paris Saint-Germain. Realitatea este că doar PSG și Manchester City și-ar putea permite, realist vorbind, salariul său.
Argumentul principal pentru parizieni este faptul că Messi ar avea ocazia să joace din nou alături de bunul său prieten, Neymar. Dar și cu unul dintre cei mai buni fotbaliști ai lumii și cel considerat de mulți moștenitorul său - Kylian Mbappe.
De cealaltă parte, campionatul Franței este cu mult sub Premier League ca nivel iar Messi vrea cu siguranță să joace în continuare la cel mai înalt nivel, chiar dacă se află spre sfârșitul carierei. Drept urmare, varianta mai plauzibilă pare în acest moment Manchester City, însă un transfer în capitala Franței nu este exclus.
Romanian Liga I
Rădoi, iritat de atitudinea echipei sale în meciul cu Chindia. "Poate astea sunt limitele noastre"
ACUM O ORĂ
Serie A
Juventus, lovită din toate părțile! UEFA, somată de La Liga să-i sancționeze urgent pe torinezi
ACUM O ORĂ