Extrem de carismatic și celebru pentru declarațiile sale sincere, fără să se gândească la ce e "politically correct", Ibrahimovic și-a spus opinia cu privire la deznodământul Balonului de Aur 2021. Deși înțelege de ce ziariștii l-au votat în număr mai mare pe fostul său coleg de la Barcelona, Messi, vârful lui AC Milan e convins că Lewa ar fi meritat distincția.
"Lionel Messi trăiește pentru fotbal. Dar Robert Lewandowski merita Balonul de Aur anul acesta", a spus Ibra pentru Corriere Della Sera.
Liga
"Ar fi grozav să-și încheie cariera aici!" Dani Alves îl vrea pe Messi înapoi la Barcelona
ACUM 13 ORE
CITEȘTE ȘI:
FRANCE FOOTBALL SCHIMBĂ REGULILE PENTRU BALONUL DE AUR. CE SE VA ÎNTÂMPLA DIN 2022

Critici dure după ce Messi i-a fost preferat lui Lewandowski în cursa pentru Balonul de Aur

Presa din Germania a luat foc după ce Messi a câştigat Balonul de Aur 2021 în detrimentul lui Robert Lewandowski, de la Bayern. O serie de actuali şi foşti mari fotbalişti nemţi susţin la rândul lor că s-a produs o nedreptate.
France Football se confruntă cu probabil cel mai mare scandal legat de credibilitatea Balonului de Aur, după ce Messi a câştigat trofeul pentru a 7-a oară. Francezii nu sunt responsabili de decizia în sine, dar e limpede că sistemul de acordare al premiului trebuie schimbat. Pentru că s-a ajuns la o simplă cursă de popularitate şi notorieteate, în care contează prea puţin ce se realizează pe teren.
Cel puţin asta e impresia lăsată de presa germană, care e scandalizată că fotbalistul lui Bayern, Robert Lewandowski, nu a câştigat premiul, deşi a înscris peste 60 de goluri în 2021. În plus, polonezul a fost privat de câştigarea trofeului în 2020, când acesta nu s-a mai acordat din cauza pandemiei (anul trecut Lewa chiar nu avea rival). Se voia o reparaţie morală pentru ce s-a întâmplat anul trecut, dar cei 180 de jurnalişti au votat mai mult în funcţie de afinităţi decât în funcţie de realitatea din teren.
"Scandal, Lewandowski a fost tras pe sfoară", notează Bild, care mai punctează: "O asemenea alegere nu poate fi adevărată. De ce Messi din nou?".
Toni Kroos, fost adversar al lui Messi în El Clasico, e şi el de partea fotbalistului polonez. Chiar dacă cei doi nu au apucat să fie coechipieri, germanul plecând de la Bayern la Real în 2014, anul în care Lewa a sosit în Bavaria, Kroos simte că s-a făcut o nedreptate.
"O decizie total nemeritată", a punctat mijlocaşul lui Real Madrid.
Fostul mare jucător al lui Bayern, Lothar Matthaus, câștigător de Balon de Aur acum 31 de ani, e convins la rândul său că rezultatul trebuia să fie cu totul altul.
"Sincer, nu mai înțeleg nimic. Cu tot respectul pentru Messi și pentru ceilalți mari jucători nominalizați, niciunul nu merita Balonul de Aur mai mult decât Lewandoswki", a spus Matthaus pentru Sky Germania.
Oliver Kahn, legendarul portar al lui Bayern, în prezent CEO-ul clubului, consideră la rândul său că Balonul de Aur trebuia să ajungă pe Allianz Arena.
Nu în ultimul rând, Casillas, un alt rival al lui Messi din El Clasico, a tras un semnal de alarmă asupra faptului că Balonul de Aur nu mai are credibilitate, după ce argentinianul a câştigat mult râvnitul trofeu a 7-a oară, după o jumătate de an cenuşiu.
"Îmi este din ce în ce mai greu să cred în aceste trofee din fotbal. Pentru mine, Messi este unul dintre cei mai buni 5 jucători din istoria fotbalului, dar trebuie să știm să catalogăm cine este cel mai bun într-un an specific. Nu este atât de greu! Alții fac această alegere dificilă!", a postat Casillas pe contul său de Twitter.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Fotbal
Messi și Lewandowski au votat diferit la gala FIFA Best! Alegerile inexplicabile ale argentinianului
IERI LA 11:19
Fotbal
Rădoi și Chiricheș nu au votat cu Lewandowski! Pe cine au preferat românii la Gala FIFA Best
IERI LA 07:12