France Football e într-o situație ingrată, după ce desemnarea lui Messi drept Balon de Aur în 2021 a creat un val de polemici și critici. Jurnaliștii au ales în baza capitalului de imagine și a ceea ce s-a întâmplat în prima jumătate din an, când Messi a fost de neoprit pentru Barcelona și în tricoul Argentinei, pe care a dus-o spre cucerirea Copei America.
În ultimele luni însă, odată cu transferul la PSG, randamentul sud-americanului a scăzut teribil, dar acesta tot a fost ales de jurnaliști drept cel mai bun din lume. Asta și pentru că voturile au fost trimise din octombrie, fără ca ziariștii să aibă o privire de ansamblu asupra întregului an.
Acest lucru se va schimba din 2022, când alegerea și desemnarea câștigătorului va avea loc la final de decembrie, după Mondialul din Qatar. Evident, competiția supremă inter-țări e un criteriu extrem de important în stabilirea celui mai bun jucător, dar astfel se va avea o perspectivă mult mai clară asupra evoluției fotbaliștilor pe durata tuturor celor 12 luni.
Liga
Ancelotti a răbufnit după meciul Realului din Cupa Regelui: "Trebuie să se trezească! E o prostie"
21/01/2022 LA 07:22
Sistemul se va permanentiza, dorindu-se o apropiere de cel al FIFA, care desemnează laureații galelor Best abia în ianuarie.
CITEȘTE ȘI:
ANCELOTTI: "AȘA ARĂTA TOPUL MEU 5 LA BALONUL DE AUR, DACĂ AȘ FI VOTAT"

Agentul lui Lewandowski, mesaj puternic

Ultimul care a criticat deznodământul Galei de decernare a Balonului de Aur este Pini Zahavi, agentul lui Lewandoski. Acesta nu înțelege cum jucătorul pe care îl reprezintă nu a fost desemnat cel mai bun din lume, în contextul în care a marcat 64 de goluri pentru Bayern, fiind decisiv meci de meci, indiferent de adversar.
"Felicitări lui Messi, e un jucător impresionant și o legendă a fotbalului. Dar Balonul de Aur 2021 nu îi aparține lui, nu de data asta. Balonul de Aur este al lui Robert Lewandowski. Nu o săspun că Lewa a fost jefuit, dar îl merita cu siguranță. Nu e de mirare că milioane de fani din întreaga lume au fost deranjați de deznodământ. Această luni ar fi trebuit să se termine într-un singur mod: cu Lewa celebrând trofeul", a spus agentul fotbalistului.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
https://i.eurosport.com/2021/11/29/3262799.png
Ligue 1
PSG ar fi dat lovitura care îl poate întoarce pe Mbappe din drum! Anunțul presei din Spania
20/01/2022 LA 06:24
Premier League
5 variante pentru Ronaldo dacă decide să plece de la Manchester United! Unde ar putea ajunge
20/01/2022 LA 05:17