Ecourile Galei Balonului de Aur nu s-au terminat, după ce Messi a câștigat trofeul pentru a 7-a oară. O decizie controversată pentru mulți, care îl vedeau pe Lewandowskis, starul lui Bayern, mult mai în măsură să primească această distincție. Asta și ca o reparație morală pentru ce s-a întâmplat în 2020, când, din cauză de COVID-19, trofeul nu s-a acordat (Lewa l-ar fi câștigat fără probleme, neavând adversar).
Karim Benzema a fost creditat la rândul lui cu șanse să se implice în lupta la vârf, după un an senzațional pentru Real Madrid și naționala Franței, unde a revenit, dar fotbalistul din Hexagon nu a prins nici măcar top 3. Întrebat despre clasamentul pentru Balonul de Aur, Ancelotti, tehnicianul blanco, a dezvăluit cum ar fi arătat TOP 5 în viziunea lui.
"Sunt antrenor la Real Madrid și nu aș putea alege niciun jucător din afara echipei mele. Dacă ar fi trebuit să votez, l-aș fi votat pe Benzema primul, pe Vinicius al doilea, Courtois pe 3, Casemiro - al 4-lea, Kroos al-lea. Așa aș fi votat, dar nu cred că era posibil (n.r. unii dintre fotbaliști nu au fost pe lista finală de 30). Dar trebuie să-l respectăm pe Messi și să-l felicităm pentru al 7-lea Balon de Aur cucerit", a spus Ancelotti în conferința de presă premergătoare partidei cu Bilbao.
Liga
Ancelotti a răbufnit după meciul Realului din Cupa Regelui: "Trebuie să se trezească! E o prostie"
ACUM 17 ORE
180 de jurnaliști din toată lumea au fost desemnați de France Football să voteze pentru Balonul de Aur. Primul vot dat de un ziarist a primit 6 puncte, al doilea 4, al treilea 3, până la locul 5, care a fost recompensat cu un singur punct. Apoi, s-a făcut totalul, Messi terminând cu 33 de puncte peste Lewandowski.
CITEȘTE ȘI:

Messi, Balon de Aur 2021 | Klopp și Guardiola, despre decernarea trofeului

Klopp și Guardiola au fost și ei întrebați, în conferințele de presă de ieri, despre justețea desemnării lui Messi drept Balon de Aur 2021. Germanul crede că Lewandowski merita trofeul anul acesta, în timp ce Pep și-a susținut, cum era de așteptat, fostul elev.
"Poți să îi dai mereu lui Messi Balonul de Aur pentru ce a însemnat în fotbal, dar, dacă nu i-a acorzi acum lui Lewandowski, când să i-l mai acorzi?", a spus Klopp.
Nu putem spune niciodată că e nedrept că Messi a câștigat Balonul de Aur. E prea bun. Pentru cei care spun că nu a fost un titlu meritat de Leo...să fim serioși. E vorba de un show, de o afacere, e vorba de a face fotbalul mai interesant, de a-l promova. Dacă altcineva merita mai mult...nu sunt eu în măsură să spun. Lewy (n.r. Lewandowski) a avut două sezoane fantastice, are o calitate incredibilă și marchează tot timpul. Ar fi meritat și el un Balon de Aur? Da, bineînțeles. Dar asta nu înseamnă că Leo nu merită | Pep Guardiola
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
https://i.eurosport.com/2021/11/29/3262799.png
Ligue 1
PSG ar fi dat lovitura care îl poate întoarce pe Mbappe din drum! Anunțul presei din Spania
IERI LA 06:24
Premier League
5 variante pentru Ronaldo dacă decide să plece de la Manchester United! Unde ar putea ajunge
IERI LA 05:17