Balonul de Aur din fotbalul feminin, Megan Rapinoe, a lansat un mesaj pentru cele mai importante staruri din fotbal, în special către Leo Messi și Cristiano Ronaldo, să i se alăture în lupta împotriva injustițiilor.
Rapinoe, cea care a câștigat titlul mondial cu naționala Statelor Unite în vară, și-a făcut un nume pentru discursurile sale din afara terenului. Ea a vorbit despre problemele existente cu rasismul, sexismul și homofobia.

Mesaj către Messi și Ronaldo

Ligue 1
Mbappe i s-a destăinuit lui Ander Herrera, în august: "Rămân aici, frate, rămân!"
ACUM 8 ORE
Megan Rapinoe nu a fost prezentă la gala la care a primit Balonul de Aur, având un mesaj înregistrat în care a mulțumit pentru premiu. Ulterior, ea a acordat un interviu pentru France Football în care a trimis un mesaj către starurile din fotbalul masculin.
Îmi vine să urlu: Cristiano (Ronaldo), Lionel (Messi), Zlatan (Ibrahimovic), ajutați-mă! Aceste staruri mari nu se implică în nimic când există atâtea probleme și în fotbalul masculin. Se tem de ceva? Poate cred că pot pierde ceva, dar nu e adevărat. Cine îl va șterge pe Messi sau Ronaldo din istoria fotbalului pentru o declarație împotriva rasismului sau sexismului?
Atunci când Kalidou Koulibaly a suferit din cauza unor abuzuri rasiste la partida cu Inter din sezonul trecut, Ronaldo a postat un mesaj pe rețelele de socializare: "Nu față de rasism și discriminare", în timp ce Ibrahimovic, cel al cărui tată este musulman, a admis în trecut că a fost victima islamofobiei. Pe de altă parte, Leo Messi este recunoscut pentru faptul că nu dorește să se implice în nimic ce nu are legătură cu meciul în sine.
În schimb, Rapinoe a devenit vocea fotbalului feminin. Aceasta a recunoscut că Balonul de Aur primit este și datorită activismului ei. "Balonul de Aur recompensează ambele lucruri. Pe de-o parte sunt o jucătoare bună. Pe de altă parte, activitățile mele din afara terenului îmi aduce sprijinul oamenilor care înțeleg că acționez pentru a găsi soluții la problemele societății. Ideea este de a-l le oferi forță celorlalți să vorbească mai tare".
Legenda John Barnes a vorbit la rândul său pentru Eurosport de problema rasismului în fotbal.
Liga
Barcelona a aprobat bugetul pentru 2021-2022: 765 milioane de euro
ACUM 9 ORE
Premier League
Zinedine Zidane, marea șansă a lui Solskjaer
ACUM 14 ORE