În Anglia, cluburile din ligile inferioare trec prin momente extrem de dificile, iar foarte mulți jucători trăiesc cu teama că ar putea rămâne fără un loc de muncă. În această situație se află și FC România, singura echipă românească din Marea Britanie, care se va desființa, a anunțat managerul echipei, Ionuț Vintilă, pentru Eurosport.

Înființată în 2006 de Ionuț Vintilă, FC România traversează cel mai dificil moment din cauza crizei financiare generate de coronavirus. Formată în mare parte din jucători români, micuța echipă din Cheshunt (Hertfordshire, Anglia) evoluează în Isthmian League, una dintre numeroasele ligi inferioare din Regatul Unit. Cea mai mare performanță a celor porecliți "The Wolves" (n.r. - Lupii) s-a petrecut în sezonul 2014/2015, când FC România a ajuns până în turul 2 al Cupei Angliei.

Fotbal
Jurgen Klopp nu se dezminte! Declarația incredibilă a germanului despre revenirea lui Van Dijk
PESTE O ORĂ

FC România se va desființa, a anunțat managerul clubului pentru Eurosport

Din păcate pentru jucătorii și suporterii români din Cheshunt, acele amintiri sunt departe de realitatea crudă a prezentului: clubul condus de Ionuț Vintilă nu mai are în prezent vreo speranță că s-ar putea salva de la faliment. Condițiile financiare sunt precare, iar sponsorii întâmpină și ei problem legate tot de acest aspect, cel financiar.

https://imgresizer.eurosport.com/unsafe/0x0/filters:format(jpeg):focal(1375x762:1377x760)/origin-imgresizer.eurosport.com/2020/04/06/2803559.jpg

Eurosport a stat de vorbă cu managerul Ionuț Vintilă despre situația clubului său, dar și despre ce urmează să se întâmple cu FC România. Acesta ne-a mărturisit cu lacrimi în ochi că acesta poate fi sfârșitul pentur FC România: "Din păcate lucrurile nu s-au îmbunătățit, dimpotrivă, s-au înrăutățit. Pare că ni s-au închis toate posibilitățile de a ne continua activitatea. Totuși sperăm în ultimul moment să vină cineva, să apară cineva să ne ajute să ne continuăm activitatea, să preia clubul. Sunt deschis la orice fel de înțelegere numai ca această echipă să-și continue parcursul pentru că este păcat. Am ajuns în această situație după 14 ani de activitate. Din punctul meu de vedere este cea mai cunoscută din diaspora și a ajuns să fie foarte aproape să-și închidă porțile. Sunt foarte pesimist din acest punct de vedere. Pandemia ne-a afectat cel mai mult. Sponsorii care ne-au ajutat în trecut au și ei problemele lor și nu ne pot ajuta. Simt că nu am nicio ieșire și în niciun an nu mi-a fost ușor. An de an am încercat să aduc tot ce trebuie pentru a-și continua activitatea. Noi suntem acum în liga a opta. Am început în liga a 17-a, am avut multe promovări succesive. Cred că 60% din componenții echipei sunt români. Vin de plăcere, vin pentru că simt ceva pentru această echipă", a spus Vintilă.

#DORdeSPORT cu managerul FC România, Ionuț Vintilă

Premier League
Un jucător al lui Liverpool a adormit pe banca de rezerve, chiar în spatele lui Klopp! Faza inedită
PESTE 32 MINUTE
Fotbal
Etapa a 5-a din Premier League, în fotografii. Evenimentele celui mai spectaculos campionat din lume
ACUM 5 MINUTE