CFR Cluj va porni aventura din noul sezon din Champions League în Malta, unde o va întâlni într-o singură manșă pe campioana acestei țări, FC Floriana, care a profitat de faptul că era pe primul loc în clasament la momentul opririi campionatului, fiind campioană de către Federația Malteză.

FC Floriana a fost în România în 1969

În istoria cupelor europene, echipele românești au mai dat piept cu echipe din Malta, dar niciodată aceste confruntări nu au creat probleme formațiilor noastre.
Romanian Liga I
Meci cu 5 goluri la Ovidiu, Farul – FC U Craiova 3-2. Cum arată clasamentul în zona play-off
ACUM 14 MINUTE
Meciul cu CFR Cluj este a doua confruntare a celor de la FC Floriana cu o echipă românească. Prima dată se întâmpla în sezonul 1969-1970, când maltezii au jucat contra lui Dinamo Bacău în Cupa Orașelor Târguri (Cupa UEFA de mai târziu). Băcăuanii nu au avut probleme și s-au impus cu 7-0 la general.
Prima echipă românească care a jucat contra unei formații din Malta a fost Dinamo București, în sezonul 1964-1965, în turul preliminar al Cupei Campionilor Europeni (Champions League-ul de astăzi). Dinamo s-a impus atunci fără probleme în fața lui Sliema Wanderers, după o dublă victorie, 2-0 și 5-0.
Tot Dinamo este și ultima formație care a jucat contra unei echipe malteze în cupele europene. "Câinii" au trecut de FC Hibernians în turul 1 premliminar al Cupei UEFA, în sezonul 2006-2007, după 2 victorii categorice, scor 4-0 și 5-1.
Tot în turul 1 preliminar al Cupei UEFA din același sezon 2006-2007 și Rapid a dat piept cu o formație din Malta. Giuleștenii au mers fără emoții mai departe după 1-0 și 5-0 contra celor de la Sliema Wanderers. Era pentru a 2-a oară când Rapid întâlnea o formație din Malta, după ce giuleștenii jucaseră tot în turul preliminar al Cupei UEFA cu FC Valletta în sezonul 1994-1995. Atunci Rapid a făcut doar 1-1 în Malta, dar a câștigat acasă cu 6-2 și a mers mai departe.

Steaua a avut emoții cu FC Hibernians

Cea mai echilibrată dublă manșă între o echipă românească și una malteză a avut loc în sezonul 1971-1972 al Cupei Cupelor. Atunci, Steaua București a mers mai departe după 2 meciuri extrem de echilibrate contra celor de la FC Hibernians, cel puțin prin prisma scorului: 0-0 în Malta și 1-0 la București.
Victoria București și Gloria Bistrița sunt celelalte 2 formații din România care au jucat contra maltezilor în cupele europene: Victoria a trecut de Sliema Wanderers în turul 1 al Cupei UEFA, în sezonul 1988-1989 (6-1 și 2-0), iar Gloria Bistrița s-a calificat în dauna celor de la FC Valletta în turul 2 preliminar al Cupei Cupelor în sezonul 1996-1997, după o dublă victorie cu același scor, 2-1.
Acestea au fost singurele întâlniri ale unor echipe românești cu formații malteze în cupele europene, iar așa cum am văzut niciodată nu au fost mari probleme. Astfel, CFR Cluj nu are de ce să își facă griji și în ciuda șablonului că nu mai există echipe mici, clijenii pot să se gândească deja la următorul adversar din preliminariile Champions League, pe care îl vor afla în urma tragerii la sorți de mâine.
Fotbal
OFICIAL | Mario Balotelli revine în naționala Italiei, înainte de meciurile de baraj pentru CM
ACUM 2 ORE
Premier League
Claudio Ranieri a fost demis de la Watford după doar 112 zile!
ACUM 3 ORE