Remiza clujenilor contra lui Young Boys Berna a însemnat cea de-a 7-a partidă consecutivă fără înfrângere pentru echipa lui Dan Petrescu în Europa League, performanță cu adevărat impresionantă.
De la înfrângerea de pe Olimpico în fața lui Lazio din sezonul trecut (0-1), CFR are o serie excelentă când vine vorba de meciurile din Europa League. Celtic, Sevilla, Djurgarden, KuPS, CSKA Sofia și Young Boys au fost adversarii ardelenilor în cea de-a 2-a competiție europeană, iar echipa lui Dan Petrescu are un bilanț de 4 victorii și 3 rezultate de egalitate.

CFR Cluj, o singură înfrângere pe plan intern în 2020

Romanian Liga I
Dan Petrescu a pus punct speculațiilor despre transferul lui Stanciu la CFR Cluj! "Nu ni-l permitem"
23/11/2022 LA 17:50
Dacă socotim că nici în meciul cu Dinamo Zagreb clujenii nu au fost învinși în timpul regulamentar (au pierdut la penalty-uri), această serie fără eșec ar însuma 9 partide.
Mai mult, campiona României are o singură înfrângere pe plan intern în acest an 2020, 2-3 în fața Craiovei în campionatul trecut, pe data de 28 iunie. De la acel meci, echipa lui Dan Petrescu a câștigat 9 partide și a remizat de 4 ori. Chiar dacă Liga 1 nu este la nivelul altor competiții interne, performanța CFR-ului este semnificativă.
În ceea ce privește participările românești în cupele europene, doar Rapid București a reușit o serie mai lungă de meciuri fără înfrângere decât CFR-ul. Se întâmpla în sezonul 2005-2006 al Cupei UEFA, când giuleștenii au avut 9 meciuri consecutive fără eșec, dar trebuie ținut cont de faptul că în primul tur preliminar, echipa lui Răzvan Lucescu a trecut de amatorii de la Saint Giulia (Malta).
CFR poate continua această serie impresionantă, dacă va veni neînvinsă din deplasarea de la Roma de săptămâna viitoare. Capitolinii par să nu pună prea mare preț pe Europa League în acest sezon, iar acest lucru ar putea fi un mare avantaj pentru ardeleni, chiar dacă Dan Petrescu a invocat probleme serioase de lot, mai ales pe zona defensivă.
După 2 etape scurse din acest sezon de Europa League, CFR este lider în grupa sa cu 4 puncte, la fel ca AS Roma, dar calificare este departe de a fi jucată. Totuși, unele rezultate pozitive în dubla cu AS Roma, le-ar acorda o șansă foarte mare ardelenilor de a se califica pentru a 2-a oară consecutiv în primăvara europeană.
https://i.eurosport.com/2020/10/26/2922886.jpg
Romanian Liga I
Petrescu a răbufnit după duelul cu Mioveni: "Dacă aș spune ce gândesc, aș lua 2 ani de suspendare"
13/11/2022 LA 19:11
Romanian Liga I
CFR Cluj, victorie cu emoții la Mioveni! Campioana României, ținută în șah de ultima clasată
13/11/2022 LA 17:58