Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Astăzi aflăm ultimul sfert de finală din Champions League. Brigadă românească la Munchen

Nicu Savin

Actualizat 09/08/2020 la 00:04 GMT+3

Barcelona și Bayern Munchen au obținut calificarea în sferturile UEFA Champions League. Catalanii au trecut cu 3-1 (4-2, la general) de Napoli, în timp ce campioana Germaniei s-a impus în fața lui Chelsea cu 4-1 (7-1, la general).

Lionel Messi, Antoine Griezmann și Luis Suarez, jucătorii celor de la Barcelona

Credit imagine: Getty Images

Barcelona - Napoli 3-1

Final! Barcelona a obținut calificarea în sferturile UEFA Champions League.
Min 45+5. GOOOOOL Napoli! Insigne l-a învins pe Ter Stegen din lovitură de la 11 metri.
Min 45+4. Penalty pentru Napoli, după un fault comis în careu de Rakitic.
Min 45+2. Pe teren a revenit și Leo Messi, după ce a primit îngrijiri medicale.
Min 45+1. GOOOOOL Barcelona! Luis Suarez a transformat impecabil lovitura de la 11 metri.
Min 40. Penalty pentru Barcelona! Leo Messi a fost faultat în careu de Koulibaly. Starul argentinian se resimte, după ce fundașul lui Napoli a șutat în piciorul său, în momentul în care a vrut să degajeze.
Min 30. Același Messi a reușit să marcheze, după o centrare a lui Rakitic, însă golul a fost anulat de VAR pe motiv de henț.
Min 22. GOOOOOL Barcelona! Lionel Messi dublează avantajul Barcelonei după o acțiune personală excelentă. Starul argentinian a intrat în careu, a trecut cu șansă printre doi adversari, apoi a trimis la colțul lung.
Min 10. GOOOOOL Barcelona! Lenglet a deschis scorul în meciul de pe Camp Nou, cu o lovitură de cap după cornerul executat de Rakitic.
Min 1. A început meciul de pe Camp Nou!
Konrad de la Fuente (19 ani) se află la prima sa apariție în lotul Barcelonei.
Echipele de start:
  • Barcelona: Ter Stegen - Semedo, Pique, Lenglet, Alba - Roberto, Rakitic, De Jong - Messi, Suarez, Griezmann
  • Napoli: Ospina - Di Lorenzo, Manolas, Koulibaly, Rui - Ruiz, Demme, Zielinski - Callejon, Mertens, Insigne

Bayern Munchen - Chelsea 4-1

Final! Bayern Munchen s-a calificat în sferturile UEFA Champions League, cu 7-1 la general împotriva lui Chelsea.
Min 83. GOOOOOL Bayern! Din nou Robert Lewandowski! Atacantul polonez a marcat cu o lovitură de cap, după centrarea expediată de Odriozola.
Min 74. GOOOOOL Bayern! Tolisso reface avantajul de 2 goluri, după o execuție cu latul din careul lui Chelsea. Același Lewandoski a fost omul cu pasa decisivă.
Min 44. GOOOOOL Chelsea! Tammy Abraham reduce din diferență înainte de pauză, cu o reluare din câțiva metri. Neuer n-a reușit să rețină centrarea lui Emerson, iar tânărul atacant al londonezilor a profitat.
Min 28. Hudson-Odoi a redus din diferență, însă golul său a fost anulat de Ovidiu Hațegan, după intervenția arbitrajului VAR, pe motiv de offside.
Min 24. GOOOOOL Bayern! Ivan Perisic face 2-0 pe tabelă, după un assist oferit de același Lewandowski.
INFO: A fost golul cu numărul 52 pentru Lewandowski, în 44 de apariții în toate competițiile din acest sezon. Atacantul polonez a înscris în 36 dintre de meciuri, având un procentaj de reușită de 82%.
Min 9. GOOOOOOL Bayern! Robert Lewandowski a deshis scorul! Golgheterul bavarezilor a transformat fără emoții.
Min 8. Penalty pentru Bayern, după un fault comis în propriul careu de Caballero, portarul lui Chelsea, asupra lui Lewandowski. Centralul Ovidiu Hațegan a dictat lovitură de la 11 metri, după intervenția arbitrajului VAR.
Min 1. A început duelul de la Munchen!
Chelsea este prima echipă din istorie care folosește 3 jucători de maximum 21 de ani într-o fază eliminatorie din UEFA Champions League.
Echipele de start:
  • Bayern Munchen: Neuer - Kimmich, Boateng, Alaba, Davies - Goretzka, Alcantara - Gnabry, Muller, Perisic - Lewandowski
  • Chelsea: Caballero - James, Christensen, Zouma, Emerson - Barkley, Kante, Kovacic - Hudson-Odoi, Abraham, Mount
...
Știrea inițială
Aseară s-a stabilit cel de-al 3-lea sfert de finală a acestei ediții inedite din Champions League, care le va aduce față în față pe Manchester City și Olimpique Lyon, iar astăzi urmează să se definitiveze tabloul complet după confruntările dintre Barcelona și Napoli, respectiv Bayern și Chelsea.
messi zielinski napoli barcelona

Barcelona este sub presiune

Catalanii au pierdut lupta internă împotriva marii rivale Real Madrid și unica șansă de a termina acest sezon cu un trofeu câștigat este Champions League. Primul pas pentru Messi&co este returul contra celor de la Napoli.
În tur a fost 1-1, după golurile marcate de D.Mertens (min 30) și A, Griezmann (min 57), iar echipa lui Gattuso merge pe Camp Nou fără a avea nimic de pierdut.
Napoletanii au câștigat Cupa Italiei după ce au învins pe Juventus la penalty-uri și au obținut astfel calificarea în viitoarea ediție a Europa League, chiar dacă în Serie A au terminat abia pe locul 7, iar o calificare în sferturile Champions League ar fi un bonus nesperat în urmă cu ceva timp.
În schimb, Barcelona este obligată să obțină calificarea în Final8-ul de la Lisabona pentru a șterge cu buretele sezonul slab din La Liga. În cazul unui rezultat nefavorabil, mai mult ca sigur acesta va fi ultmul meci al lui Quique Setien pe banca Barcelonei, deși tehnicianul a spus la conferința de presă premergătoare meciului că nu se gândește la acest lucru.
Pe lângă problemele interne din vestiar, Barcelona are și serioase probleme de lot. A.Vidal și S.Busquets sunt suspendați, iar O.Dembele și S.Umtiti sunt accidentați și nu fac parte din lot. Totuși, francezii A.Griezmann și C.Lenglet au fost recuperați la timp și vor putea juca deseară.
Robert Lewandowski erzielte in der abgelaufenen Bundesliga-Saison 34 Tore

Bayern e ca și calificată

Cel mai dezechilibrat meci din optimile de finală pare cel dintre Bayern Munchen și Chelsea, în special datărită rezultatului înregistrat în meciul tur. Bavarezii s-au impus atunci pe Stamford Bridge cu 3-0, prin reușitele semnate de S.Gnabry (min 51 și 54) și R.Lewandowski (min 76).
Bayern are un moral excelent după ce a câștigat eventul în Germania, având victorii pe linie de la reluarea Bundesligii în luna mai și este văzută de mulți specialiști ca mare favorită la câștigarea trofeului.
De partea cealaltă, Chelsea pare resemnată, dar Frank Lampard a declarat că speră până în ultima clipă la o surpriză. În ciuda acestor declarații, soarta calificării pare pecetluită, mai ales că londonezii au și mari probleme de efectiv: M.Alonso și Jorginho sunt suspendați, iar Pedro, Azpilicueta și Pulisic sunt accidentați.
Poate singurul avantaj al echipei lui Lampard e faptul că joacă fără presiune. Chelsea a terminat pe locul 4 în Premier League și va juca și în viitoare ediție din Champions League și nu are absolut nimic de pierdut în returul de la Munchen.
Partida de pe Allianz Arena din această seară va fi arbitrată de o brigadă românească, care va fi condusă la centru de Ovidiu Hațegan, ajutat la cele 2 margini de Octavian Șovre și Sebastian Gheorghe, în timp ce Radu Petrescu va fi al 4-lea oficial.
Ambele meciuri din această seară vor putea fi urmărite în format liveblog pe eurosport.ro începând cu ora 22:00.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol