Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

PSG, în semifinalele Champions League după 25 de ani! Francezii au învins-o dramatic pe Atalanta

Cosmin Cioboata

Actualizat 13/08/2020 la 01:13 GMT+3

PSG s-a calificat miraculos în semifinalele UEFA Champions League, după ce a fost condusă de Atalanta până în minutul 90.

PSG, în semifinalele Champions League după 25 de ani

Credit imagine: Getty Images

Marquinhos și Choupo-Moting au întors rezultatul în minutele 90 și 90+3, anulând golul înscris de Pasalic în prima repriză. Grație rezultatului din această seară, campioana Franței s-a calificat în penultima fază a competiției pentru prima oară în ultimii 25 de ani.
Meciul de la Lisabona a început tare, iar Atalanta a avut prima ocazie prin căpitanul Alejandro Gomez. Replica lui PSG a venit rapid, când Neymar a trimis pe lângă poartă dintr-o poziție excelentă. Keylor Navas, goalkeeper-ul francezilor, a avut o serie de intervenții salvatoare, iar egalitatea s-a menținut pe tabelă. Până în minutul 27, când Pasalic a reușit s-o aducă în avantaj pe Atalanta, revelația sezonului din UEFA Champions League.
Croatul a prins un șut superb din interiorul careului, care a ajuns în vinclul porții lui Navas. Portarul din Costa Rica n-a mai putut interveni, iar Atalanta a preluat inițiativa. A fost al 12-lea gol marcat de Pasalic în toate competițiile din sezonul 2019/2020 - cea mai bună stagiune a croatului de-a lungul carierei.

PSG, revenire spectaculosă în sferturile UEFA Champions League, împotriva Atalantei

Neymar a mai irosit o ocazie gigantică până la pauză, iar trupa lui Gasperini a intrat cu 1-0 la vestiare. Formația din Bergamo putea să-și dubleze avantajul în minutul 57, dar Djimsiti a trimis puțin pe lângă bară, din câțiva metri de poartă. Thomas Tuchel l-a aruncat în luptă pe Kylian Mbappe în minutul 60, iar starul francez și-a făcut simțită prezența în prelungirile meciului.
Neymar a anunțat revenirea în minutul 90, când i-a pasat lui Marquinhos în fața porții. Choupo-Moting a trimis în careu, atacantul brazilian a recentrat, iar fundașul lui PSG a împins mingea în poartă, cu puțin noroc din partea lui Kimpembe, care n-a putut respinge de pe linie. "Remontada" parizienilor a fost dusă la bun sfârșit în minutul 90+3 de același Choupo-Moting, omul cu centrarea de la primul gol. Camerunezul a fost găsit excelent cu o pasă de către Mbappe și a transformat simplu, cu latul.
În ciuda ratărilor din prima repriză, Neymar a bifat un record impresionant. Starul brazilian a reușit 16 driblinguri în fața Atalantei - record într-un singur meci din UEFA Champions League, în acest sezon.

PSG, în semifinalele UEFA Champions League după 25 de ani. Atalanta, revelația sezonului, părăsește competiția

S-a încheiat 2-1, rezultat în urma căruia PSG se califică în semifinalele UEFA Champions League pentru prima oară în ultimii 25 de ani. În sezonul 1994/1995, PSG era eliminată de Milan, cu scorul general de 0-3. Italienii reușeau să se impună la Paris (scor 1-0) în manșa tur, apoi câștigau cu 2-0 pe San Siro.
Din momentul în care șeicii au venit la conducere, PSG ajunseseră cel mult până în sferturile competiției europene. Mai mult, în ultimele 3 sezoane, francezii nu reușiseră să treacă nici măcar de optimi.
În ciuda eliminării din sferturi, Atalanta va rămâne revelația sezonului din UEFA Champions League. Italienii au bifat prima participare în prestigioasa competiție și au câștigat împotriva lui Dinamo Zagreb, Șahtior Donețk (ambele în grupe) și Valencia (în optimi).
În semifinale, PSG va întâlni învingătoarea dintre RB Leipzig și Atletico Madrid.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo