Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Atletico Madrid - Chelsea la București | Cele 2 formații au fost de mai multe ori în România

Nicu Savin

Actualizat 19/02/2021 la 21:10 GMT+2

Manșa tur a duelului Atletico Madrid-Chelsea din optimile de finală ale Champions League se va juca la București. Cele 2 echipe nu sunt străine de Arena Națională din capitală și nici de România în general, deoarece au fost în mai multe rânduri în țara noastră în calitate de adversare ale echipelor românești în cupele europene sau, în cazul ibericilor, pentru a disputa chiar finala Europa League.

Atletico Madrid-Chelsea se va juca pe Arena Națională din București

Credit imagine: Getty Images

De când Cupa Campionilor a devenit UEFA Champions League (1992-1993), niciodată un meci din faza eliminatorie a prestigioasei competiții nu a avut loc în Romnânia. Acest lucru se va întâmpla săptămâna viitoare, pandemia de Covid-19 determinând acest lucru.
Din cauza restricțiilor de călătorie din Spania, Chelsea nu va putea face deplasarea la Madrid pentru disputa cu Atletico din optimile de finală, astfel că s-a decis ca partida să fie jucată la București, pe Arena Națională.
Football 2012 Europa League Atlético Madrid

Atletico Madrid-Chelsea la București | Spaniolii au mai fost de 7 ori în România

Misiunea de a găsi un loc eligibil pentru desfășurarea acestui meci le-a revenit madrilenilor, iar aceștia au ales Bucureștiul, un loc care le-a purtat noroc în 2012, când "saltelarii" au cucerit Europa League, după o victorie cu 3-0 în fața celor de la Athletic Bilbao.
Dar acel meci nu a fost prima vizită a madrilenilor în România. Aceștia au fost de alte 6 ori în țara noastră, în calitate de adversari ai echipelor românești în cupele europene. Prima dată s-a întâmplat în sezonul 1965-1966, când ibericii au jucat cu Știința Cluj în Cupa Cupelor, câștigând cu 2-0.
Ulterior, Dinamo s-a întânit cu Atletico Madrid de ori în Cupa Campionilor Europeni. În sezonul 1973-1974, madrilenii au avansat în turul 3 după o victorie cu 2-0 la București și un 2-2 la Madrid. Patru ani mai târziu, în 1977-1978, ibericii au avut din nou câștig de cauză, chiar dacă Dinamo s-a impus acasă cu 2-1 (la retur a fost 2-0 pentru Atletico).
În sezonul 1990-1991, Politehnica Timișoara a obținut o calificare istorică în fața celor de la Atletico în primul tur al Cupei UEFA. A fost 2-0 pe Dan Păltinișanu și 0-1 la retur.
Steaua a jucat și ea cu Atletico Madrid. Se întâmpla în grupele Champions League, în sezonul 1997-1998. Pe Ghencea a fost 1-1, iar în Spania Atletico s-a impus categoric, scor 4-0.
În fine, ultima vizită a madrilenilor în România în calitate de adversari ai echipelor românești a fost în sezonul 2007-2008, în Cupa UEFA Interoto. Gloria Bistrița a obținut o victorie mare pe teren propriu, scor 2-1, dar ibericii au mersa mai departe după ce s-au impus cu 1-0 la retur.
Chelsea's Fernando Torres (centre rear) fights for the ball with Steaua Bucharest's Iasmin Latovlevici  (Reuters)

Atletico Madrid-Chelsea la București | Londonezii vin pentru a 3-a oară în România

Nici pentru Chelsea România nu este un pământ străin. Londonezii au jucat cu CFR Cluj în grupele Champions League, în sezonul 2008-2009. În Gruia a fost o remiză albă, iar pe Stamford Bridge, CFR-ul a pierdut la limită, 2-1.
În primăvara lui 2013, FCSB o învingea pe Chelsea cu 1-0 pe Arena Națională, în optimile Europa League. Din păcate, londonezii au fost cei care s-au calificat în sferturi, cupă ce s-au impus cu 3-1 la Londra.
În următorul sezon, cele 2 echipe au picat în aceeași grupă în Champions League, dar de această dată lucrurile au fost mult mai dure pentru echipa bucureșteană. A fost 4-0 pentru Chelsea la București, iar londonezii au câștigat și returul, scor 1-0.
Așadar, Atletico Madrid și Chelsea au fost de suficiente ori în România, având în general amintiri plăcute. Partida dintre cele 2 formații va avea loc marți, 23 februarie cu începere de la ora 22:00.
picture

Atletico Madrid-Chelsea la București

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo