Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Avocatul lui Colțescu, tranșant după decizia UEFA: "Este o decizie nedreaptă. Vom face apel"

Nicu Savin

Actualizat 09/03/2021 la 12:09 GMT+2

Sebastian Colțescu a fost găsit vinovat de "conduită incorectă" de către Comisia de Etică a UEFA în cazul meciului dintre PSG și Istanbul Bașakșehir din Champions League. Ca atare, românul a fost suspendat până la finalul acestui sezon, dar avocatul acestuia consederă decizia injustă și a declarat că va face apel.

Sebastian Colțescu

Credit imagine: Getty Images

Mult așteptata decizie finală în cazul "Colțescu" a venit ieri de la UEFA. Arbitrul român nu a fost găsit vinovat de rasism pentru exprimarea nefericită din timpul meciului PSG-Itanbul Bașakșehir, dar totuși a fost suspendat considerându-se că a avut o "conduită nepotrivită". Astfel, arbitrul român a fost orpit de la delegări până pe data de 31 iunie 2021, când actualul sezon se va încheia în mod oficial.
Deși inițial Colțescu a intenționat să accepte decizia, acesta s-a răzgândit, iar avocatul său a anunțat că va face apel la decizia de ieri a forului european. Din spusele avocatului se înțelege că în apărarea lui Colțescu vor fi invocate cazurile lui Suarez și Neymar, care au fost pedepsiți mult mai blând de către UEFA după ce au fost găsiți vinovați de "conduită incorectă".
"Este o decizie nedreaptă, mai ales dacă o comparăm cu decizia în cazul lui Șovre și cu ceea ce a făcut Neymar, când a scris pe Instagram un mesaj injurios și a primit un meci suspendare. Să nu mai spunem de Luis Suarez că a primit 4 luni, cât Colțescu, pentru că a mușcat un adversar.
Nu sunt decizii consistente, nu se poate ca Neymar să primească o rundă și într-un caz în care s-a confirmat că nu există rasism, ci doar o conduită nepotrivită, să se aplice o sancțiune mult mai dură. Vom face apel, trebuie să continuăm drumul pe care l-am început și să avem încredere că lucrurile vor fi bine. Apelul se face în prima fază la Comisia de Apel de la UEFA și se poate ajunge la TAS. Trebuie să fim precauți, noi spunem toate argumentele în fața Comisiei de Apel, vom vedea ce se întâmplă și dacă nu ne convine mergem la TAS.
Problema cu care ne confruntăm acum e timpul, nu am vrea ca decizia să fie dată după ce o parte a sancțiunii va fi trecut. Va trebui să cerem o suspendare a executării sancțiunii, vom vedea dacă se întâmplă sau nu, apoi vom merge la TAS și vom vedea ce se întâmplă acolo", a spus Josep Vandellos, avocatul lui Colțescu, la PRO X, citat de gsp.ro.
Sebastian Coltescu and Demba Ba

Josep Vandellos: "Cei care trebuie să decidă sunt presați de mass-media"

Avocatul lui Colțescu a mers mai departe și a comparat situația lui Colțescu cu cea a lui Șovre, care a fost absolvit de orice vină, deși a folosit aceleași expresii în timpul meciului respectiv. Vandellos consideră că decizia UEFA a fost luată la presiunea mass-mediei și are speranțe mari că aceasta va fi schimbată.
"Este o decizie care nu se susține, nu are temei deloc din punct de vedere tehnic. Singura explicație este că numele lui Colțescu a apărut în public, iar cel al lui Șovre nu. Pe principiul unui a apărut în public, hai să îl executăm, iar pe celălalt, pe care nu îl știe nimeni, nu îl sancționăm. Decizia în cazul lui Șovre este corectă. Nu este corectă cea în cazul lui Sebastian, asta este clar. TAS e ultima instanță care decide.
Eu cred că nu a fost conduită nepotrivită și că nu trebuie niciun fel de sancțiune. Iar dincolo e suficient un avertisment, o mustrare. Trebuie să ne luptăm cu argumente, să îi convingem pe cei care trebuie să decidă, care sunt și presați de mass-media.
Nu cred că arbitri au cauzat scandalul. Decizia de a ieși de pe teren și de a face tot scandalul a plecat de la Pierre Webo. Arbitri au avut un comportament exemplar, nu se poate spune acest lucru despre antrenorul lui Bașakșehir (n.r. - Okan Buruk) și antrenorul secund, Pierre Webo.", a conchis avocatul arbitrului român.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo