Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Chelsea - Real Madrid | Courtois îi ia pe englezi la rând: i-a pus gând rău fostei sale echipe

Cristian Mihală

Publicat 15/04/2021 la 15:42 GMT+3

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor după ce a trecut de Liverpool cu 3-1 la general. Aseară, pe Anfield, Realul a scos un 0-0 care i-a permis să treacă de englezi, iar Courtois s-a declarat încântat de calificarea obţinută: "Am dat totul pentru calificare". Belgianul așteaptă acum duelul cu fosta sa echipă, Chelsea.

Thibaut Courtois of Real Madrid CF celebrates after his team mate Rodrygo scored his team's second goal during the Liga match between Real Madrid CF and FC Barcelona at Estadio Santiago Bernabeu on March 01, 2020 in Madrid, Spain

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Romeo Ene
Trupa lui Zidane va juca împotriva lui Chelsea în semifinale, în timp ce în La Liga se află pe locul 2, cu 66 de puncte, la doar unul distanţă de liderul Atletico.

Courtois, meci excelent pe Anfield

Portarul lui Real, Thibaut Courtois, a fost unul dintre cei mai remarcaţi jucători ai spaniolilor din partida cu Liverpool, reuşind să menţină poarta intactă până la final. Portarul belgian a avut câteva intervenţii salvatoare, iar la final a comentat rezultatul partidei: "Am venit astăzi după 2 partide foarte dificile, dar chiar dacă nu ne-am descurcat grozav în atac, defensiva a funcţionat foarte bine de parcă am fi fost 12 jucători pe teren, a fost incredibil. Toată echipa a depus un efort foarte mare, am dat totul pentru această calificare, mă bucur de faptul că am arătat ca o echipă".
Courtois a oferit aceste declaraţii despre jocul solid în defensivă al Realului în contextul în care Los Blancos au fost măcinaţi de accidentări în acea zonă a terenului.
"Am avut 2 intervenţii foarte bune în prima repriză, o minge expediată de Salah care ar fi putut să-mi scape printre picioare, dar am reuşit să intervin la timp. Ulterior am reuşit să resping mingea şutată de Milner. Un gol marcat de ei ar fi putut să le ofere speranţe, însă nemarcând meciul a devenit mai dificil pentru ei. Chiar în startul reprizei secunde a trebuit să mai apăr încă un balon, un gol marcat de ei ar fi însemnat relansarea calificării. Ne-am apărat bine, Militao a avut şi el 2 intervenţii foarte bune în apărare, sunt mulţumit de eforturile noastre pe plan defensiv", a mai spus portarul belgian.

Chelsea - Real Madrid în semifinalele Ligii Campionilor | Courtois, despre partida cu fosta echipă

Real Madrid se va confrunta cu Chelsea în semifinalele Ligii Campionilor, iar Courtois a precizat că este conștient de forţa arătată de fosta sa echipă.
"Este un joc special împotriva fostului meu club. De când a venit Tuchel, ei au jucat 3-5-2 sau 3-4-3 și se descurcă bine, fără a înscrie multe goluri. Va fi un meci dificil, dar spersă reușim calificarea. Ne este foame să câștigăm încă o Ligă a Campionilor și trebuie să încercăm să profităm de asta la maximum. S-ar putea să ne recuperăm câțiva jucători accidentaţi, dar toți cei care au jucat astăzi au arătat că suntem o echipă fantastică. Hala Madrid!", a încheiat portarul.
Pentru Real Madrid urmează un program foarte încărcat, primul meci fiind duminică cu Getafe, iar apoi va merge la Cadiz miercurea următoare.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo