Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cuvântul care intră în dicționarul francez, după Barcelona - PSG 6-1

Sebastian Ujica

Publicat 19/05/2020 la 14:41 GMT+3

FC Barcelona a reușit în 2017 una dintre cele mai spectaculoase reveniri din istoria UEFA Champions League.

Barcelona - PSG 6-1

Credit imagine: Getty Images

Dubla dintre Paris Saint-Germain și FC Barcelona din optimile UEFA Champions League a rămas în istoria fotbalului pentru revenirea fantastică a catalanilor. Învinși în manșa tur cu 4-0, Barca a reușit să câștige pe propriul teren cu 6-1 și s-a calificat în sferturile competiției.
Partida retur a avut și momente controversate - arbitrul partidei, Deniz Aytekin, a comis mai multe erori, lucru pe care l-a recunoscut inclusiv UEFA la 3 ani distanță.

Cuvântul care intră în dicționar

Returul de pe Camp Nou mai intră în istorie dintr-un motiv. Conform Le Point, din 2021 în dicționarul limbii franceze, Larousse, va intra cuvântul "remontada". Acesta a câștigat mult în popularitate în urma partidei dintre Barcelona și PSG.
Iată cum e explicat cuvântul:
REMONTADA (cu accent spaniol). 1. Sporturi. O revenire neașteptată în ceea ce privește scorul ce îi permite unei echipe care pierdea o partidă de fotbal să o câștige, în ciuda faptului că a existat o diferență mare în ceea ce privește scorul; prin extensie, o victorie a unei echipe sau a unui jucător într-o competiție. 2. Revenire în sondaje, o victorie spectaculoasă a unui partid sau politician după o înfrângere electorală
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo