Orice cetățean britanic care este nevoit să călătorească într-o țară de pe lista roșie (doar în circumstanțe extreme) este obligat să stea 10 zile în carantină într-un hotel controlat de guvern la întoarcerea în marea Britanie. În general, sportivii profesioniști sunt exceptați și au voie să călătorească, dar sunt obligați să respecte perioada de carantină.
Finala UEFA Champions League se va juca pe 29 mai astfel că cel mai probabil loturile celor două echipe vor reveni în Marea Britanie pe 30 mai. Drept urmare, toți jucătorii ar fi nevoiți să stea în carantină până pe 9 iunie, în condițiile în care Euro 2020 va începe 11 iunie.
Turcia - care se află în carantină până pe 17 mai - are o rată a infectării de 12 ori mai mare decât Marea Britanie, cu 370 de cazuri la milion, față de 30 la britanici.
Liga Campionilor UEFA
Pochettino, două decizii super importante înainte de "finala" cu City. Ce a hotărât
IERI LA 12:53

Finala UEFA Champions League s-ar putea juca în Anglia

UEFA urma să confirme detaliile privind biletele la finală chiar astăzi, însă decizia a fost acum amânată. Se pare că forul european a fost informat de decizia guvernului britanic abia vineri.
Guvernul britanic se află în discuții cu UEFA pentru a organiza finala în Anglia.
”Trebuie să fim precauți. Din păcate trebuie să punem Turcia pe lista roșie și asta va avea consecințe. Fanii nu pot călători în Turcia. Federația Engleză se află deja în discuții cu UEFA iar noi suntem foarte deschiși să organizăm finala”, a declarat Grant Schapps, ministrul britanic al Transporturilor.
”În final, însă, este decizia UEFA. Noi avem deja experiență în a organiza meciuri cu spectatori. Am vorbit deja cu ministrul Sportului, suntem deschiși să organizăm, având în vedere că sunt două echipe din Anglia în finală”, a adăugat el.
Meciul s-ar putea disputa pe Wembley, la Londra, însă pentru a oferi o locație neutră, este luată în considerare și Villa Park, în Birmingham.
Liga Campionilor UEFA
Dezastru pentru o echipă din Champions League! Are 11 accidentați înainte de duelul de marți
IERI LA 09:14
Liga Campionilor UEFA
Misterul din spatele imaginii în care Ronaldo "antrenează" United a fost risipit
20/09/2021 LA 05:46