Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Decizia de ultimă oră a guvernului britanic care aruncă în aer planurile pentru finala UCL

Vlad Dumitrescu

Publicat 07/05/2021 la 19:56 GMT+3

Fanii englezi nu vor putea să călătorească la Istanbul pentru finala Champions League dintre Manchester CIty și Chelsea după ce Marea Britanie a introdus Turcia pe lista roșie.

Raheem Sterling of Manchester City is challenged by Jorginho of Chelsea during the Semi Final of the Emirates FA Cup match between Manchester City and Chelsea FC at Wembley Stadium on April 17, 2021 in London, England.

Credit imagine: Getty Images

Orice cetățean britanic care este nevoit să călătorească într-o țară de pe lista roșie (doar în circumstanțe extreme) este obligat să stea 10 zile în carantină într-un hotel controlat de guvern la întoarcerea în marea Britanie. În general, sportivii profesioniști sunt exceptați și au voie să călătorească, dar sunt obligați să respecte perioada de carantină.
Finala UEFA Champions League se va juca pe 29 mai astfel că cel mai probabil loturile celor două echipe vor reveni în Marea Britanie pe 30 mai. Drept urmare, toți jucătorii ar fi nevoiți să stea în carantină până pe 9 iunie, în condițiile în care Euro 2020 va începe 11 iunie.
Turcia - care se află în carantină până pe 17 mai - are o rată a infectării de 12 ori mai mare decât Marea Britanie, cu 370 de cazuri la milion, față de 30 la britanici.

Finala UEFA Champions League s-ar putea juca în Anglia

UEFA urma să confirme detaliile privind biletele la finală chiar astăzi, însă decizia a fost acum amânată. Se pare că forul european a fost informat de decizia guvernului britanic abia vineri.
Guvernul britanic se află în discuții cu UEFA pentru a organiza finala în Anglia.
”Trebuie să fim precauți. Din păcate trebuie să punem Turcia pe lista roșie și asta va avea consecințe. Fanii nu pot călători în Turcia. Federația Engleză se află deja în discuții cu UEFA iar noi suntem foarte deschiși să organizăm finala”, a declarat Grant Schapps, ministrul britanic al Transporturilor.
”În final, însă, este decizia UEFA. Noi avem deja experiență în a organiza meciuri cu spectatori. Am vorbit deja cu ministrul Sportului, suntem deschiși să organizăm, având în vedere că sunt două echipe din Anglia în finală”, a adăugat el.
Meciul s-ar putea disputa pe Wembley, la Londra, însă pentru a oferi o locație neutră, este luată în considerare și Villa Park, în Birmingham.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo