În ultimele săptămâni, UEFA a transmis tuturor Federațiilor să facă tot posibilul pentru ca sezoanele să se termine pe teren. Chiar și așa, câteva țări - Franța, Olanda, Belgia și Scoția - au anulat sezoanele, spre dezamăgirea forului continental. UEFA a prioritizat întrecerile interne, dar vrea neapărat ca și competițiile sub egida sa - Champions League și Europa League - să se termine.
Membrii unui grup de lucru de criză au analizat în detaliu variantele și, conform Sky Sport Italia, s-a ajuns la un numitor comun, care va fi prezentat pe 17 iunie, în Comitetul Executiv al UEFA.
După încheierea fazelor optimilor Ligii/16-imilor Europa League, celelalte faze se vor disputa într-o singură fază, pentru a se economisi timp și a permite preliminariilor viitoarei stagiuni să înceapă. Astfel, se vorbește de restartul Europa League pentru 6 august, pentru ca Liga Campionilor să programeze primele partide pe 7 august.
Liga Campionilor UEFA
Dominația formațiilor britanice continuă în Champions League și în 2021/2022
21/12/2021 LA 10:21

Final Four în Germania pentru Champions League

În Champions League, sferturile se vor disputa într-o singură manșă, cel mai probabil pe teren neutru. Cum în tribune nu vor fi fani, avantajul dat de arena proprie nu e atât de mare, astfel că s-ar fi putut opta pentru folosirea stadionului uneia dintre combatante. S-a renunța la această idee, de teama posibilității ca fanii să vină oricum la stadion, așa cum s-a întâmplat la Paris. Deși returul cu Dortmund s-a jucat cu porțile închise, mii de fani parizieni au venit la arenă, pentru a-și încuraja echipa și a-și arăta atașamentul.
Semifinalistele din cea mai importantă competiție inter-cluburi din lume nu vor mai merge la Istanbul, pentru "Final Four". Semifinalele vor fi astfel, tot într-o manșă, urmând ca după aproximativ o săptămână, să se joace și marea finală, după modelul turneelor de Campionat Mondial sau European. Noua destinație va fi Germania, după ce mai multe cluburi și-au manifestat îndoiala cu privire la capacitatea autorităților turce de a asigura siguranța completă față de coronavirus. Nemții, pe de altă parte, reprezintă o garanție în acest sens, Bundesliga fiind primul campionat care s-a reluat. Lucrurile sunt în control total, astfel că riscurile coronavirus ar fi minime în Germania.

Meciurile din Champions League, vinerea și sâmbăta

Interesant e că partidele din optimi și sferturi nu se vor mai disputa sâmbăta și duminica, așa cum se specula inițial. Returul rămas din optimi (4 meciuri) se vor juca vineri și sâmbătă (7-8 august), pentru ca cele 4 sferturi să aibă loc o săptămână mai târziu, pe 13 și 14 august. Semifinalele vor fi programate în a treia săptămână a lunii august, pentru ca marea finală să aibă loc chiar la finalul lunii.
Acest calendar va fi aprobat definitiv la 17 iunie, când are loc Comitetul Executiv al UEFA, până atunci putând să apară mici modificări, mai ales la Europa League, competiție care are handicapul că are mai multe meciuri de disputat (ne aflăm abia în manșa retur a 16-imilor de finală).
Ședința UEFA din 17 iunie va fi una extrem de importantă: pe lângă programul exact al celor două competiții, vor fi anunțate și meciurile de la Euro de anul viitor, după ce 3 din cele 12 orașe gazdă și-au declinat posibilitatea de a mai organiza partide, din cauza pandemiei de coronavirus.
Programul optimilor de finală rămase de finalizat în Champions League
  • Bayern Munich - Chelsea (3-0)
  • Manchester City - Real Madrid (2-1)
  • Juventus - Lyon (0-1)
  • Barcelona - Napoli (1-1)
În sferturile Ligii Campionilor s-au calificat deja PSG, Atalanta, Atletico Madrid și Leipzig.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Liga Campionilor UEFA
Dortmund a confirmat interesul unui club uriaș pentru Haaland. Pleacă din iarnă pentru a câștiga UCL
19/12/2021 LA 12:23
Liga Campionilor UEFA
Messi e extrem de încrezător, după ce PSG a căzut cu Real Madrid, în optimile Champions League
15/12/2021 LA 11:26