UPDATE. OFICIAL - Finala se joacă la Porto

Finala UEFA Champions League dintre Manchester City și Chelsea se va disputa pe Estadio do Dragao din Porto pe 29 mai 2021, începând cu ora 22:00.
”UEFA a luat în considerare mutarea finalei în Anglia, dar în ciuda eforturilor depuse de federația engleză și autorități, nu a fost posibil să se ajungă la excepțiile dorite de la regulile de carantinare ale guvernului britanic. Cum Portugalia este o țară aflată pe lista verde a Marii Britanii, fanii englezi vor putea călători fără restricții”, a anunțat UEFA.
Premier League
Lucian Sănmărtean a ales jucătorul etapei a 38-a din Premier League
IERI LA 06:08
Cele două echipe vor putea trimite câte 6.000 de fani fiecare.
știrea inițială
Pandemia de Covid-19 a dat serios peste cap desfășurarea multor meciuri din Champions League din acest sezon, iar finala nu a făcut excepție. Marele meci trebuia să se dispute la Istanbul, pe 29 mai, dar Turcia a fost inclusă de curând pe lista roșie de către guvernul Marii Britanii, iar cum cele 2 combatante sunt din Anglia, UEFA a decis să mute locul de desfășurare.
Prima variantă a fost Londra (Wembley), ambele echipe fiind evident de acord cu acest lucru, dar forul european a pus câteva condiții pe care autoritățile britanice nu le-ar fi putut îndeplini.
Una dintre cele mai importante condiții puse de UEFA pentru a juca meciul în Anglia a fost ca autorităților engleze să garanteze că delegații forului european, mass-media și alte personalități care vor fi invitate la finală vor putea intra în Anglia, fără să stea în carantină.
The Times anunța în urmă cu 2 zile că din acest motiv au intrat în impas negocierile dintre UEFA, Guvernul Marii Britanii și FA. Guvernul britanic ar fi trebuit să creeze derogări de la regulile de carantină pentru a facilita participarea a mai mult de 2.000 de persoane și nu ar fi fost de acord cu acest lucru.

Finala Champions League se va juca la Porto

Ca atare, forul european s-a reorientat spre Portugalia, țară unde s-a organizat cu succes și Final 8-ul din sezonul precedent, la Lisabona.
Capitala lusitană era considerată locul ideal și pentru ultimul act din acest an, dar în cele din urmă Porto a fost ales oraș gazdă. Sky Sports Italia anunță că UEFA a luat deja decizia și informația va fi oficializată în curând.
Așadar, Chelsea și Manchester City vor lupta pentru trofeul suprem din fotbalul european pe stadionul Dragao. Gazda meciurilor celor de la FC porto, arena este una ultra-modernă, ale cărei lucrări de constrcuție au fost finalizate în 2003, cu un an înaintea startului Campionatului European din 2004. Stadionul are o capacitate de 52.399 de locuri, dar cel mai probabil finala UCL se va juca fără spectatori.
Va fi pentru a 4-a oară în istorie când Portugalia va găzdui finala Champions League, însă până acum doar Lisabona s-a bucurat de această postură (1967, 2014 și 2020), astfel că pentru Porto va fi o premieră.
Premier League
Jurgen Klopp, reacție de mare clasă, după ce City a devenit campioană cu o remontada istorică
IERI LA 21:00
Premier League
Guardiola, uluit de Liverpool: "N-am văzut în viața mea așa echipă". Pep, gluma anului
22/05/2022 LA 19:33