Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Haaland, omul record! Bornele pe care cu greu le va mai atinge vreodată altcineva

Cristian Mihală

Actualizat 11/03/2021 la 14:42 GMT+2

Tânărul fotbalist norvegian Erling Haaland a stabilit noi recorduri după faza optimilor de finală a Ligii Campionilor de săptămâna aceasta, completând o vitrină cu nenumărate alte reușite.

Erling Haaland trifft doppelt gegen Sevilla

Credit imagine: Getty Images

Dubla lui Haaland în confruntarea de marți cu Sevilla, l-a dus pe norvegian la 20 de goluri marcate în Liga Campionilor, atacantul Borussiei Dortmund bătând recordul lui Kylian Mbappé, la numărul de goluri reușite în competiția supremă a cluburilor din Europa înainte de vârsta de 21 de ani.
Francezul marcase doar 19 goluri înainte să împlinească 21 de ani, iar ținând cont de faptul că Borussia Dortmund a trecut în sferturi, Haaland are șanse mari să îmbunătățească recordul.
Ca o comparație, Messi a marcat doar 8 goluri până la 21 de ani, iar Ronaldo nici unul.
Norvegianul deține astfel recordul și pentru cel mai tânăr jucător care ajunge la 20 de goluri marcate în CL, fiind defapt singurul care reușește această performanță înainte de 21 de ani.
El este și fotbalistul care a atins cel mai repede cotele de 10 și de 20 de goluri marcate în competiție, din perspectiva meciurilor jucate.
Astfel, norvegianului i-au trebuit doar 14 meciuri ca să înscrie 20 de goluri și numai 8 meciuri, pentru a bifa primele sale 10 reușite.
Din acest punct de vedere, el deține recordul și în ceea ce privește primul gol marcat în CL, la egalitate cu Benzema, ambii marcând chiar la debutul în competiție.
Diferența o face faptul că norvegianul a marcat la debut un hat-trick în prima repriză, primul gol al său fiind reușit în minutul 2 al partidei cu Genk, din 17 septembrie 2019, meci în care l-a avut adversar pe românul Ianis Hagi.

Alte recorduri ale lui Haaland în Champions League

Această performanță îl face să fie și singurul și, totodată cel mai tânăr (19 ani, 58 zile), fotbalist care marchează un hat-trick în prima repriză, chiar la debutul său în competiție. Seria recordurilor lui Haaland în CL continuă cu faptul că este primul jucător sub 20 de ani care a marcat cel puțin un gol în primele sale cinci apariții în competiție, fiind urmat de Benzema, care a marcat numai în primele 3.
De asemenea, norvegianul este cel mai rapid (12 apariții) și cel mai tânăr (20 de ani, 99 de zile) jucător care a marcat 15 goluri în CL, bătând recordul lui Mbappé (20 de ani, 306 de zile). Totodată, Haaland este cel mai rapid (14 apariții) și cel mai tânăr (20 de ani, 231 de zile) jucător care a atins 20 de goluri, zece jocuri mai rapid decât următorul cel mai bun (Harry Kane) și primul sub vârsta de 21 de ani.
Cu cele două goluri marcate împotriva Sevilliei, Haaland a devenit și cel mai bun marcator norvegian din istoria UEFA Champions League, depășindu-l pe Ole Gunnar Solskjær. Fostul atacant al lui Manchester United, azi antrenor al „dracilor roșii”, a marcat 19 goluri, în 77 de apariții în CL.
Erling Haaland a mai bătut în weekend un record, el devenind fotbalistul care ajunge la cota 100 de goluri marcate în carieră în cele mai puține meciuri, 146, după cele două reușite din derby-ul cu Bayern Munchen.
Sursa: Mediafax
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo