Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Lallana, "împietrit" în finala UEFA Champions League din 2018: "Nu mă puteam ține după nimeni!"

Cosmin Cioboata

Actualizat 13/04/2021 la 19:32 GMT+3

Adam Lallana (32 de ani) a vorbit despre momentul în care Jurgen Klopp l-a introdus brusc pe teren în finala UEFA Champions League din 2018, pierdută de Liverpool în fața lui Real Madrid, scor 1-3.

Adam Lallana of Liverpool during the Pre-Season Friendly between Blackburn Rovers and Liverpool at Ewood Park on July 19, 2018 in Blackburn, England.

Credit imagine: Getty Images

Liverpool și Real Madrid se luptă din nou în UEFA Champions League, de această dată în faza sferturilor. Cele două finaliste din 2018 se pregătesc pentru manșa retur, de pe Anfield, programată mâine (ora 22:00). În tur, "galacticii" lui Zidane s-au impus cu 3-1.
Înaintea duelului de pe terenul lui Liverpool, Adam Lallana - în prezent la Brighton - și-a amintit cum a trăit finala UCL de la Kiev, câștigată de Real cu 3-1.
Lallana a început meciul ca rezervă, însă un ghinion teribil a făcut ca mijlocașul englez să fie introdus pe teren după numai 31 de minute. Mohamed Salah, aflat într-o formă excelentă, a suferit o accidentare gravă la umăr, după un duel cu Sergio Ramos.
Jurgen Klopp n-a avut altă alternativă decât să-l trimită în luptă pe Lallana. Jucătorul cu 34 de selecții la naționala Angliei a oferit recent un interviu în care a vorbit despre cum s-a simțit în acele momente.
Adam Lallana și Luka Modric

Lallana, "împietrit" în finala UEFA Champions League din 2018: "Mă simțeam sufocat!"

Lallana a recunoscut că era pur și simplu "împietrit" când a intrat în locul lui Salah și s-a descris drept "un iepure în lumina farurilor". Mijlocașul englez venea după o accidentare și începuse numai 3 meciuri ca titular în acel sezon.
"Eram pur și simplu împietrit! Poate pare un cuvânt mult prea puternic, dar când mă uit în urmă așa mă simt. Avusesem un an teribil, în care am suferit accidentare după accidentare. Nu îmi puteam găsi ritmul în teren. Abia îmi revenisem după o accidentare musculară gravă și jucasem numai 15 minute în ultimul meci din Premier League. Eram complet ieșit din formă.
Nu mă puteam apropia de niciun jucător de la Real. Nici de Modric, nici de altcineva. Doar alergam pe teren în jurul adversarilor... mă simțeam ca un iepure în lumina farurilor.
Dacă joci fotbal, știi că cel mai rău lucru este să intri pe teren după 20-25 de minute. Pe lângă asta, eu eram ieșit din formă, iar meciul avea o miză uriașă. Ajungeam mult prea târziu la dueluri și mă simțeam sufocat. Ar fi trebuit să-mi spun în gând 'Wow! Joc într-o finală de UEFA Champions League'. În schimb, la final am spus 'Mulțumesc lui Dumnezeu că n-am comis vreo greșeală'.", a povestit Adam Lallana, citat de cotidianul As.
Adam Lallana a plecat de la Liverpool la finalul sezonului precedent, liber de contract, la Brighton. Mijlocașul adus pe Anfield în 2014, în schimbul a 31 de milioane de euro, a adunat 178 de meciuri în tricoul "cormoranilor", reușind să înscrie 22 de goluri.
Lallana a cucerit 4 trofee alături de Liverpool: Liga Campionilor (2019), Supercupa Europei (2019), Campionatul Mondial al Cluburilor (2019) și titlul în Premier League, în 2020.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo