Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Manchester City s-a calificat în optimile Champions League după victoria cu Olympiakos

Vlad Dumitrescu

Actualizat 25/11/2020 la 21:43 GMT+2

Manchester City a învins cu 1-0 la Olympiakos și și-a asigurat calificarea în optimile UEFA Champions League cu două etape înainte de final.

Phil Foden și Raheem Sterling

Credit imagine: Getty Images

Lumea fotbalului este în doliu după moartea tragică a lui Diego Armando Maradona, dar în același timp, the show must go on. Și într-adevăr fix asta s-a întâmplat. Meciul dintre Manchester City și Olympiakos a început, așa cum era și normal, cu un moment de reculegere pentru cel care este considerat de mulți drept cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor.
City venea la Atena cu gândul că trebuie să încheie cât mai repede socotelile în faza grupelor și să-și asigure calificarea în optimile UEFA Champions League. Situația în campionat nu este deloc roz - elevii lui Guardiola sunt pe locul 13 - iar programul foarte aglomerat înseamnă că englezii trebuie să se concentreze pe competiția internă până la sfârșitul anului.

Olympiakos - Manchester City 0-1. Foden a adus cele trei puncte

Zis și făcut. Manchester City nu a fost nici pe departe strălucitoare. Așa cum nu a fost de altfel niciodată în acest sezon, dar cu această ocazie, obiectivul a fost îndeplinit.
În minutul 36 Phil Foden a deschis scorul după o fază superbă. Jesus i-a trimis lui Sterling iar englezul a pasat cu călcâiul sublim pentru Foden care a finalizat din prima. Nu a fost o partidă memorabilă, dar realitatea este că această calificare vine ca o gură de oxigen pentru echipa lui Pep Guardiola.
Englezii se pot concentra acum pe Premier League iar din primăvară va începe campania care contează cu adevărat.
În cealaltă partidă disputată la aceași oră, Borussia Monchengladbach s-a impus fără probleme în fața lui Șahtior Donetsk, scor 4-0. Nemții sunt lideri într-o grupă cu Real Madrid și Inter Milano și sunt favoriți la calificare în acest moment, având 8 puncte.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo