Partida dintre Juventus și Dinamo Kiev va fi arbitrată de Stephanie Frappart, care va deveni astfel prima femeie care va oficia la centru o partidă din UEFA Champions League. Franțuzoaica va fi ajutată la cele 2 margini de conaționalii Hicham Zakrani și Mehdi Rahmouni, în timp ce al 4-lea oficial va fi Benoît Millot.

Stephanie Frappart este pe lista FIFA din 2009 și a devenit anul trecut prima femeie care a arbitrat un meci în Ligue 1 (Amiens-Strasbourg). Franțuzoaica de 36 de ani a arbitrat la Campionatele Mondiale de Fotbal feminin din 2015 și 2019, anul trecut fiind la centru chiar în finala dintre Olanda și Statele Unite.

Serie A
Juventus revine în lupta pentru Scudetto, după o victorie fără mari emoții împotriva Bolognei
ACUM 15 ORE
https://i.eurosport.com/2019/08/13/2654994.jpg

Stephanie Frappart, prima femeie care arbitrează un meci din Champions League

Tot în 2019, Frappart a devenit prima femeie care arbitrează un meci european din competiția masculină, conducând Supercupa Europei dintre Liverpool și Chelsea disputată disputată la Istanbul.

Frappart a debutat și în Champions League în 2019, când a oficiat partida din turul 2 preliminar dintre Dundalk (Irlanda) și Lienfeld (Irlanda de Nord), dar delegarea ei la meciul de la Torino reprezintă o premieră pentru un meci din grupele acestei competiții.

Etapa a 5-a din grupele Champions League va marca și o altă premieră în ceea ce privește arbitrajul, al cărui protagonist va fi Ovidiu Hațegan. Oficialul arădean va deveni primul arbitru din istorie care arbitrează în 5 etape consecutive în competiția supremă din fotbalul european. Hațegan va fi la centru în duelul dintre Sahtior Donetsk și Real Madrid.

Meciurile pe care Haţegan le-a arbitrat în actualul sezon de Champions League:

  • Runda 1: Dinamo Kiev - Juventus
  • Runda 2: Atletico Madrid - Salzburg (MD2)
  • Runda 3: Atalanta - Liverpool
  • Runda 4: Manchester United - Istanbul Basaksehir
  • Runda 5: Şahtior Doneţk - Real Madrid
Fotbal
Declarație ciudată a unui fost Balon de Aur: "Milan mi-a dat totul, dar eu o susțin pe Juventus"
IERI LA 13:07
Fotbal
Tatăl lui Drăgușin, despre transferul fiului lui de la Juventus: "E o perioadă fierbinte pentru el"
21/01/2021 LA 15:47