Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Premieră istorică! O femeie va arbitra un meci din Champions League, cu Ronaldo în prim-plan

Nicu Savin

Actualizat 30/11/2020 la 22:18 GMT+2

Juventus și Dinamo Kiev se vor întâlni miercuri în etapa a 5-a a fazei grupelor din Champions League, iar partida va marca o premieră absolută pentru cea mai importantă competiție intercluburi din lume.

Stephanie Frappart

Credit imagine: Getty Images

Partida dintre Juventus și Dinamo Kiev va fi arbitrată de Stephanie Frappart, care va deveni astfel prima femeie care va oficia la centru o partidă din UEFA Champions League. Franțuzoaica va fi ajutată la cele 2 margini de conaționalii Hicham Zakrani și Mehdi Rahmouni, în timp ce al 4-lea oficial va fi Benoît Millot.
Stephanie Frappart este pe lista FIFA din 2009 și a devenit anul trecut prima femeie care a arbitrat un meci în Ligue 1 (Amiens-Strasbourg). Franțuzoaica de 36 de ani a arbitrat la Campionatele Mondiale de Fotbal feminin din 2015 și 2019, anul trecut fiind la centru chiar în finala dintre Olanda și Statele Unite.
Stéphanie Frappart

Stephanie Frappart, prima femeie care arbitrează un meci din Champions League

Tot în 2019, Frappart a devenit prima femeie care arbitrează un meci european din competiția masculină, conducând Supercupa Europei dintre Liverpool și Chelsea disputată disputată la Istanbul.
Frappart a debutat și în Champions League în 2019, când a oficiat partida din turul 2 preliminar dintre Dundalk (Irlanda) și Lienfeld (Irlanda de Nord), dar delegarea ei la meciul de la Torino reprezintă o premieră pentru un meci din grupele acestei competiții.
Etapa a 5-a din grupele Champions League va marca și o altă premieră în ceea ce privește arbitrajul, al cărui protagonist va fi Ovidiu Hațegan. Oficialul arădean va deveni primul arbitru din istorie care arbitrează în 5 etape consecutive în competiția supremă din fotbalul european. Hațegan va fi la centru în duelul dintre Sahtior Donetsk și Real Madrid.
Meciurile pe care Haţegan le-a arbitrat în actualul sezon de Champions League:
  • Runda 1: Dinamo Kiev - Juventus
  • Runda 2: Atletico Madrid - Salzburg (MD2)
  • Runda 3: Atalanta - Liverpool
  • Runda 4: Manchester United - Istanbul Basaksehir
  • Runda 5: Şahtior Doneţk - Real Madrid
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo