Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

PSG, în semifinalele UCL! Neymar, recital de ratări la Paris. Campioana en-titre Bayern, eliminată

Cosmin Cioboata

Actualizat 14/04/2021 la 00:31 GMT+3

PSG s-a calificat în semifinalele UEFA Champions League după ce a trecut de Bayern Munchen. Cele două echipe au încheiat la egalitate, scor 3-3, la general, însă campioana Franței a obținut calificarea grație celor două goluri marcate în deplasare.

La joie de Neymar et Paredes (PSG)

Credit imagine: Getty Images

PSG a avut o seară complicată pe Parc des Princes, în compania lui Bayern Munchen. Formația lui Mauricio Pochettino s-a impus cu 3-2 în manșa tur, disputată în Germania, și pornea cu prima șansă în returul de la Paris.
Neymar a fost ghinionistul serii, irosind o mulțime de ocazii la poarta lui Manuel Neuer. Ocaziile ratate de PSG s-au răzbunat în minutul 40, când Choupo-Moting a reușit să-l învingă pe Navas cu o lovitură de cap. Totuși, n-a fost destul pentru ca trupa lui Hansi Flick să avanseze în semifinale și să continue cursa pentru apărarea trofeului Champions League.
PSG a forțat deschiderea scorului încă din primele minute ale partidei. Mbappe a fost lansat către poarta lui Neuer, dar șutul francezului s-a dus pe lângă bară, iar Bayern a răsuflat ușurată. Bavarezii au răspuns în minutul 9, când Muller a încercat o deviere către poartă. Navas a reținut însă fără probleme.
Mbappé brucia in velocità Pavard durante PSG-Bayern Monaco - Champions League 2020/2021 - Getty Images

Neymar, recital de ratări în PSG - Bayern Munchen

PSG a fost echipa mai periculoasă în prima repriză, în prim-plan cu Neymar. În minutul 10, starul brazilian a fost găsit în fața porții de Mbappe, dar șutul său din cădere a fost respins de Neuer, aflat într-o formă excelentă.
Bayern a avut un răspuns timid, cu un șut de la mare distanță expediat de Kimmich pe lângă poartă. Neymar a ieșit din nou la rampă în minutul 28, când și-a încercat din nou norocul la poarta campioanei en-titre din Champions League.
Neuer a fost însă de neclintit și a închis poarta trupei lui Hansi Flick. Același scenariu a avut loc 6 minute mai târziu, spre dezamăgirea lui Neymar, etichetat drept "ghinionistul serii".
Atacantul brazilian a fost din nou aproape de gol, cu o execuție fantastică. Neymar a driblat spectaculos un adversar și a expediat un șut superb, cu mult efect, de la marginea careului. Mingea s-a dus spre vinclu, dar s-a oprit în bara transversală. Neymar a mai lovit o dată bara la faza imediat următoare, după o pasă oferită de Mbappe.
Paris Saint-Germain's Brazilian forward Neymar reacts during the UEFA Champions League quarter-final second leg football match between Paris Saint-Germain (PSG) and FC Bayern Munich at the Parc des Princes stadium in Paris, on April 13, 2021.

Ratările lui PSG, pedepsite de Choupo-Moting

Ocaziile ratate de PSG s-au răzbunat în minutul 40. Choupo-Moting s-a înălțat în careul parizienilor, a câștigat duelul cu Kimpembe, și a reluat cu capul în plasă, fără speranțe pentru Navas, prins pe picior greșit.
Eric-Maxim Choupo-Moting buteur face au PSG
Bayern putea să-și dubleze avantajul în prelungirile primei reprize, dar șutul lui Sane a fost parat de Navas.
Campioana Germaniei a ieșit mai montată de la vestiare, iar Alaba s-a aflat foarte aproape să marcheze cu un șut cu pământul. Navas era bătut, dar mingea a trecut razant pe lângă bară.
Apoi a început un nou recital de ratări din partea lui Neymar. Internaționalul sud-american a fost găsit în interiorul careului, dar finalizarea sa a lăsat de dorit. Neymar a șutat din cădere, mult peste poarta lui Neuer.
Apogeul ratărilor lui Neymar a fost atins în minutul 62. Di Maria a fentat superb un adversar în careu și a pasat în fața porții, pe lângă Neuer. Neymar n-a ajuns la mingea care s-a scurs agonizant paralel cu linia porții.
Neymar of Paris Saint-Germain gestures during the UEFA Champions League Quarter Final Second Leg match between Paris Saint-Germain and FC Bayern Munich at Parc des Princes on April 13, 2021 in Paris, France

Campioana en-titre din Champions League, eliminată în sferturi

Bayern putea s-o pedepsească din nou pe PSG în minutul 62, când Sane l-a găsit cu o pasă minunată pe Muller în careu. Germanul a fost blocat de Navas, ieșit excelent la întâmpinare.
Mbappe a reușit să trimită mingea în plasă în minutul 78, după o cursă începută la centrul terenului. Golul starului francez a fost însă anulat pe motiv de offside.
Bayern s-a aruncat în atac spre finalul meciului, însă defensiva lui PSG a rezistat eroic. Francezii puteau chiar să dea lovitura decisivă pe contraatac, însă Neuer a făcut minuni în poarta bavarezilor.
S-a încheiat 3-3 la general, rezultat în urma căruia PSG a obținut calificarea în semifinalele UEFA Champions League, grație celor două goluri marcate în deplasare.
În semifinale, PSG va juca împotriva câștigătoarei dintre Manchester City și Borussia Dortmund. În tur, City s-a impus cu 2-1 pe Etihad. Returul se va disputa miercuri, de la ora 22:00.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo