Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Real Madrid, Barcelona, Juventus și Milan, out din UCL? Anunțul de ultimă oră al lui Ceferin

Cosmin Cioboata

Actualizat 23/04/2021 la 21:36 GMT+3

Aleksander Ceferin, președintele UEFA, a făcut un anunț răsunător în această seară. Conducătorul forului suprem a dezvăluit condiția pe care Real Madrid, Barcelona, Juventus și AC Milan vor fi nevoite să o respecte pentru a participa în UEFA Champions League în viitor.

UEFA-Präsident Aleksander Ceferin ist klarer Gegner der Super League

Credit imagine: Getty Images

Super Liga a generat un scandal uriaș în lumea fotbalului. Demersurile celor 12 cluburi fondatoare au picat, după ce jucătorii, fanii și autoritățile au făcut front comun și s-au opus înființării competiției.
Mai mult de jumătate dintre echipele implicate și-au anunțat retragerea, iar Super Liga a fost suspendată. Totuși, există și 4 echipe care nu au ieșit oficial din board-ul competiției: Real Madrid, Barcelona, Juventus și AC Milan. Cele 4 cluburi nu mai fac parte, la ora actuală, din European Clubs Association (ECA), iar UEFA le-a transmis un mesaj clar.

Ceferin, anunț răsunător: "Real, Barcelona, Juventus și Milan trebuie să se decidă!"

UEFA a luptat cu toate "armele" împotriva Super Ligii, iar astăzi a organizat o ședință în care s-au discutat măsurile care ar putea fi luate împotriva echipelor implicate în competiția respectivă.
În cele din urmă, Aleksander Ceferin, președintele UEFA, a făcut un anunț oficial în această seară:
"Real Madrid, Barcelona, Juventus și AC Milan vor fi nevoite să se decidă dacă sunt cluburi din Super Ligă sau cluburi europene (n.r. - din European Clubs Association). Dacă vor spune că sunt participante ale Super Ligii, atunci nu vor mai juca în Champions League. Dacă sunt pregătite să facă asta, atunci să joace în competiția lor.", a spus Ceferin, pentru AP.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo