Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Real Madrid - Liverpool, în sferturile Champions League: Ramos şi Salah, după finala din 2018

Cristian Mihală

Publicat 19/03/2021 la 13:37 GMT+2

Sferturile Champions League din 2021 programează două dueluri şoc: Real Madrid - Liverpool şi Bayern - PSG. În fapt sunt două din ultimele 3 finale de Champions League. Partida dintre "cormorani" şi formaţia de pe Bernabeu va rămâne în istorie prin gafele lui Karius şi accidentarea lui Salah de către Sergio Ramos.

Mohamed Salah, left, lies injured after a challenge from Sergio Ramos

Credit imagine: PA Sport

Tragerea la sorţi pentru sferturile Ligii ne oferă două dueluri de cinci stele. În 2018, Real Madrid câştiga cu 3-1 finala Champions League, şi îşi trecea în palmares al treilea trofeu la rând, performanţă unică în competiţie, de când s-a schimbat formatul (şi a treia Ligă în 4 ani).
Confruntarea va rămâne în istorie prin faultul comis de Sergio Ramos la Salah, în urma căruia egipteanul nu a mai putut continua. Astfel, deşi începuse foarte bine partida, Liverpool s-a văzut privată de aportul celui mai bun jucător încă din prima parte.
Ca dezastrul să fie complet pentru formaţia care în 2019 avea totuşi să câştige UCL, Karius a fost eroul negativ al meciului, comiţând două gafe care nu vor fi uitate prea curând de fanii englezi.
Confruntarea cu Liverpool a fost poate ultimul mare meci al lui Bale în tricoul lui Real Madrid. Intrat din postura de rezervă, galezul care joacă acum la Tottenham reuşea o dublă şi aducea "urecheata" în capitala Spaniei. Atacantul de bandă a fost primul jucător cu două goluri marcate într-o finală UCL care a intrat pe teren pe parcursul meciului.

Real Madrid - Liverpool, în finala UCL 2018 | Chiellini: "Sergio Ramos ştia exact ce face"

Fundașul lui Juventus, Giorgio Chiellini, a relatat în cartea autobiografică un episode controversat petrecut în finala Champions League de la Kiev, din 2018, dintre Real Madrid și Liverpool. Atunci, Sergio Ramos a căzut peste internaționalul egiptean în minutul 25 al finalei de la Kiev. Cinci minute mai târziu, Salah a făcut semne că nu mai poate să continue din cauza durerilor resimţite la mână. Jurgen Klopp a decis să-l înlocuiască pe atacantul de 25 de ani cu Adam Lallana. În momentul schimbării, Salah a izbucnit în lacrimi.
Descrisă de mulți ca un gest intenționat al lui Ramos, Giorgio Chiellini spune că fundașul lui Real Madrid a știut exact ce face atunci când l-a accidentat pe egipteanul din atacul Cormoranilor. Atunci, Real s-a impus cu 3-1 pe NSC Olimpiyskiy Stadium în Kiev în fața lui Liverpool, scor 3-1 (Benzema, 2xBale și Mane).
"A fost o lovitură de maestro, o capodoperă. Sergio a spus că nu a fost nimic intenționat, dar știa exact ce face când a cazut așa și nu i-a dat drumul adversarului, știa că sunt 90% șanse să-i rupă mâna. Este cel mai bun fundaș din lume. Poți spune că e impulsiv și nu prea tactic, că 8 sau 10 goluri sunt încasate din cauza lui în fiecare sezon, că este pe tehnic și ar putea de fapt să fie un atacant, dar are două caracteristici pe care nimeni altcineva nu le are. Sergio știe cum să fie decisiv în meciurile importante și transmite o putere uriașă prin prezența lui. Fără el, jucători ca Varane, Carvajal sau Marcelo ar arăta ca fotbaliști de la echipa a doua a Realului", a scris fundaşul legendar al lui Juve în cartea sa.
Meciurile din sferturile UEFA Champions League:
  • Manchester City - Borussia Dortmund
  • FC Porto - Chelsea
  • Bayern Munchen - PSG
  • Real Madrid - Liverpool
Meciurile tur se vor disputa pe 6 aprilie, în timp ce partidele retur vor avea loc pe 13 aprilie.
Cum vor arăta meciurile din semifinale:
  • Bayern Munchen/PSG - Manchester City/Borussia Dortmund
  • Real Madrid/Liverpool - FC Porto/Chelsea
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo