Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Se știu sferturile UEFA Champions League! Real - Liverpool și Bayern - PSG, capete de afiș!

Cristian Mihală

Actualizat 19/03/2021 la 13:27 GMT+2

Astăzi s-au stabilit sferturile de finală ale UEFA Champions League, în prim-plan cu super-meciurile Real Madrid - Liverpool și Bayern Munchen - PSG, care vor aduce reeditarea finalelor din 2018, respectiv 2020.

Champions League - Draw, Feature

Credit imagine: Imago

Meciurile din sferturile UEFA Champions League:
  • Manchester City - Borussia Dortmund
  • FC Porto - Chelsea
  • Bayern Munchen - PSG
  • Real Madrid - Liverpool
Meciurile tur se vor disputa pe 6 aprilie, în timp ce partidele retur vor avea loc pe 13 aprilie.
Cum vor arăta meciurile din semifinale:
  • Bayern Munchen/PSG - Manchester City/Borussia Dortmund
  • Real Madrid/Liverpool - FC Porto/Chelsea
Cum va arăta marea finală:
  • Bayern Munchen/PSG/Manchester City/Borussia Dortmund - Real Madrid/Liverpool/FC Porto/Chelsea
13.10: Hamit Altintop (38 de ani), fostul internațional turc, va fi ambasadorul tragerilor la sorți de astăzi.
13.00: A început gala de la Nyon! Fanii din întreaga lume se pregătesc pentru tragerile la sorți pentru sferturile UEFA Champions League.
...
Știrea inițială
Trei formaţii din Premier League - City, Chelsea şi Liverpool -, una din Spania (Real Madrid), două din Germania (Bayern Munchen şi Borussia Dortmund), una din Franţa (PSG) şi una din Portugalia (FC Porto) vor avea emoţii azi, la tragerea la sorţi de la Nyon.
Lionel Messi et Cristiano Ronaldo

Tragerea la sorţi pentru sferturile Champions League | Fără Ronaldo şi Messi

Optimiile de finală au creat două "victime" cu nume (Barcelona şi Juventus), dar chiar şi în aceste condiţii se anunţă dueluri de cinci stele pentru fazele finale ale Ligii Campionilor. Chiar dacă Messi şi Ronaldo, fotbaliştii care au marcat ultimul deceniu şi jumătate în fotbal, au fost eliminaţi, noile staruri Haaland şi Mbappe vor continua să îi încânte pe suporteri.
La tragerea la sorţi de astăzi se vor stabili atât duelurile din sferturile UCL, cât şi cele din semifinale. Nu există capi de serie şi nici protecţie de ţară, astfel că putem asista la dueluri precum Dortmund - Bayern Munchen sau Liverpool - Manchester City.
Sferturile competiţiei vor debuta pe 6 aprilie, returul urmând a avea loc o săptămână mai târziu. Între sferturile şi semifinalele Ligii Campionilor va fi o pauză de doar două săptămâni.
Echipele prezente în urne la tragerea la sorţi pentru sferturile Champions League
  • Bayern Munchen
  • Manchester City
  • Liverpool
  • PSG
  • Real Madrid
  • Chelsea
  • Borussia Dortmund
  • Porto
Programul Ligii Campionilor, până la finalul sezonului
  • Sferturi - tur - 6/7 aprilie
  • Sferturi - retur - 13/14 aprilie
  • Semifinale - tur - 27/28 aprilie
  • Semifinale - retur - 4/5 mai
  • Finala - 29 mai (stadionul Ataturk, din Istanbul)

Toţi vor să evite City şi Bayern la tragerea la sorţi pentru sferturile Champions League

"Această echipă nu e mai bună decât cea din anii precedenți pentru că încă nu a câștigat nimic", a spus Guardiola înainte de meciul retur cu Gladbach, dorind să îi mențină pe elevii săi concentrați la un final de sezon ce se anunță de foc. Aproape campioană în Premier League, trupa lui Pep se luptă în finala Cupei Ligii, dar și în FA Cup, acolo unde va întâlni pe Everton, în direct la Eurosport 1, la finalul săptămânii.
Dar marele pariu al lui City e Champions League, competiție unde nu a reușit să ajungă vreodată în finală. Acum, însă, lucrurile par să stea cu totul altfel decât în anii care au trecut.
"Cetățenii" au devenit o forță din punct de vedere defensiv, odată cu transferul lui Ruben Dias și "renașterea" lui Stones. În Premier League au de departe cea mai bună defensivă, iar în Liga Campionilor au primit un singur gol tot sezonul. Marţi (2-0 cu Gladbach), au bifat al 7-lea meci la rând în cea mai importantă competiție inter-cluburi din lume fără să primească gol.
Owen Hargreaves, fostul mare mijlocaș englez, o vede pe City cu prima șansă la Champions League, doar Bayern fiind în stare să îi pună probleme. Bavarezii au de asemenea un lot complet, fără mari slăbiciuni, și pot profita de o eventuală zi mai slabă a trupei lui Guardiola. În plus, echipa lui Hansi Flick are avantajul experienței și rezistă excelent sub presiune.
"City are în acest sezon cele mai mari șanse de până acum să câștige Champions League. Defensiv arată impecabil, această formație nu are vreo slăbiciune. Spre deosebire de anii precedenți, e o echipă mai matură, care știe să joace și la rezultat. Au o apărare impenetrabilă și continuă să marcheze goluri. Au avut 4 jucători care pot interpreta rolul de număr "10", contra lui Gladbach (n.r. De Bruyne, Mahrez, Gundogan și Bernardo Silva). Au șansa nu doar să câștige Champions League, dar să ia toate cele 4 trofee pentru care luptă în acest sezon. Singura formație care poate să o oprească în Liga Campionilor e Bayern. City pare mai puternică, dar încă poate să aibă o zi proastă, așa cum a fost cu United, și să piardă", a spus Owen Hargreaves, fostul mare mijlocaș al lui Bayern și Manchester United, pentru BT Sport.
City e abia a 3-a formație din istoria Champions Leasgue care ține poarta intactă 7 meciuri la rând. Milan (2005) și Arsenal (2006) mai reușiseră să nu primească gol în 7 partide consecutive.

Tragere la sorţi Liga Campionilor | Tuchel nu vrea PSG în sferturile UCL

Chelsea s-a impus și în returul cu Atletico Madrid, scor 2-0, și s-a calificat în sferturile Champions League fără emoții. Tuchel a ajuns la 13 meciuri fără înfrângere pe banca grupării de pe Stamford Bridge, cel mai bun debut al unui antrenor al "albaștrilor" în istorie. Precedentul record era deținut (cu 12 partide fără vreun eșec) de Luiz Felipe Scolari, în 2008.
După ce a trecut de formația lui Simeone, Tuchel a fost întrebat dacă i-ar conveni ca în sferturi să dea peste PSG, formație care l-a demis în această iarnă. Deși cunoaște foarte bine lotul lui Pochettino și i-ar fi probabil mai ușor să îi contracareze pe fotbaliștii francezilor, tehnicianul lui Chelsea ar dori să evite un astfel de duel.
"Nu sunt sigur că vreau să întâlnesc PSG în sferturi, sunt foarte puternici", a spus Tuchel, după victoria cu formația rojiblanco.
Dubla cu Atletico e foarte importantă în plan moral, jucătorii lui Chelsea fiind acum convinși de valoarea lor. Cum echipa are foarte mulți jucători noi, mulți dintre ei tineri, să elimini o forță a Europei reprezintă un mare plus în planul încrederii și a experienței dobândite.
"Cel mai important din această dublă e că am meritat calificarea și simțim asta. Ai nevoie de astfel de sentimente când întâlnești o echipă atât de bună. Cu toții suntem conștienți că am fost superiori, iar acest lucru ne dă încredere că putem realiza lucruri importante în continuare. Contează enorm din punct de vedere al experienței", a mai spus Tuchel.
Apărarea lui Chelsea e excelentă. În 6 meciuri acasă cu Tuchel la cârmă, Chelsea nu a primit gol. Mai mult, din cele 13 partide în toate competițiile în care germanul a fost pe bancă, "albaștrii" au reușit să țină poarta intactă în 11 dintre întâlniri.
Ca atare, Tuchel e convins că multe forțe ale Europei și-ar dori, la tragerea la sorți de vineri, să evite gruparea de pe Stamford Bridge.
"Sunt sigur că nimeni nu vrea să joace împotriva noastră. Nu ne este frică, am mai fost în această fază a competiției în trecut de multe ori. Vom vedea cine ne va fi adversară și ne vom pregăti cât de bine posibil", a mai spus tehnicianul german.

Cotele la câştigarea Champions League, înainte de tragerea la sorţi

Premier League, cel mai puternic campionat din lume, dă 3 formaţii în sferturile Champions League, iar favorita numărul unu e, conform bookmakerilor, Manchester City. Bayern a condus în viziunea specialiştilor până înainte de sferturile competiţieie, dar acum, graţie formei incredibile, "cetăţenii" sunt creditaţi cu cele mai mari şanse la trofeul european suprem pentru formaţiile de club.
  • Manchester City - 3,25
  • Bayern - 4,5
  • PSG - 6
  • Liverpool - 8
  • Chelsea - 10
  • Real Madrid - 12
  • Borussia Dortmund - 18
  • Porto - 40
Tragerea la sorți pentru sferturile și semifinalele Champions League are loc vineri, de la ora 13:00, în direct pe eurosport.ro. Nu există capi de serie sau protecție de țară, astfel că fiecare echipă poate să întâlnească orice altă formație. Pe siteul nostru puteţi vedea, de la ora 14:00 şi tragerea la sorţi pentru sferturile Europa League.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo