Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Red Bull Leipzig-Atletico Madrid! Astăzi aflăm adversarul lui PSG în semifinalele Champions League

Nicu Savin

Actualizat 14/08/2020 la 00:05 GMT+3

Astăzi va avea loc cel de-al 2-lea sfert de finală din această ediție inedită a UEFA Champions League. Red Bull Leipzig și Atletico Madrid se vor înfrunta pe stadionul lui Sporting Lisabona, Estadio Jose Alvalade, pentru un loc în semifinale. Dacă madrilenii sunt obișnuiți cu această fază a competiției, pentru Leipzig este o premieră absolută.

RB Leipzig vs. Atletico Madrid

Credit imagine: Getty Images

UPDATE / RB Leipzig obține o calificare istorică în semifinalele UEFA Champions League, după golurile înscrise de Olmo și Adams. De partea madrilenilor a înscris Joao Felix, din lovitură de la 11 metri. Nagelsmann face istorie pe banca nemţilor la doar 33 de ani.
Semifinale: PSG - RB Leipzig
  • Sfert de finală: RB Leipzig – Atletico Madrid 1-0
  • Sfert de finală: Atalanta – PSG 1-2
  • Sfert de finală: Manchester City – Lyon (15 august)
  • Sfert de finală: Barcelona – Bayern (14 august)
UPDATE / Adams face 2-1 în minutul 88!
UPDATE / Joao Felix transformă și egalează la 1!
UPDATE / Atletico Madrid primește lovitură de la 11 metri!
UPDATE / GOOOOOL RB Leipzig! Olmo deschide scorul în minutul 51.
UPDATE / Ciocnire violentă între Savic și Halstenberg
UPDATE / A început meciul de pe Estadio Jose Alvalade!
Echipele de start:
Știre inițială
PSG s-a calificat în semifinalele Champions League după un meci dramatic cu Atalanta, iar acum parizienii își așteaptă adversarul din penultimul act al competiției, care va fi învingătoarea dintre Red Bull Leipzig și Atletico Madrid.
Diego Costa of Atletico de Madrid celebrates after scoring his team's second goal with teammates during the Liga match between Club Atletico de Madrid and Deportivo Alaves at Wanda Metropolitano on June 27, 2020 in Madrid, Spain

Atletico Madrid are probleme de lot din cauza pandemiei

Atletico Madrid este văzută de mulți specialiști una dintre marile favorite la câștigarea Champions League, în special datorită formatului inedit. Disputarea meciurilor din ultima fază într-o singură manșă le conferă madrilenilor un avantaj contra echipelor mai galonate, datorită disciplinei tactice exemplare de care dă dovadă de multe ori echipa lui Simeone.
Dar primul pas este întotdeauna cel mai greu și Atletico trebuie să treacă mai întâi de Leipzig pentru a spera apoi la o nouă finală.
Programul madrilenilor înainte de plecarea la Lisabona a fost perturbat din cauza descoperirii a 2 cazuri pozitive de Covid-19 în rândul jucătorilor. A.Correa și S. Vrsaljko sunt cei doi fotbaliști depistați pozitiv și au fost izolați imediat, nefăcând deplasarea la Lisabona. Un nou set de teste a fost efectuat în cadrul echipei și toate rezultatele au fost negative, astfel că "los cholchoneros" sunt gata pentru meciul contra lui Leipzig.
Echipa lui Simeone nu a avut un an strălucit, nu a contat deloc în lupta internă din La Liga, dar a terminat pe locul 3 fără mari emoții și va juca din nou în grupele UEFA Champions League în sezonul viitor.
În Champions League însă, Atletico a terminat pe locul 2 o grupă cu Juventus, Bayer Leverkusen și Lokomotiv Moscova, după care a trecut în optimi de Liverpool. Madrilenii au câștigat acasă cu 1-0, dar apoi au pierdut cu același scor pe Anfield, astfel că meciul a intrat în prelungiri. Deși Liverpool a marcat prima în timpul suplimentar, Atletico a revenit incredibil și s-a impus cu 3-2, obținând calificare în sferturi.
Julian Nagelsmann zeigt Respekt vor Aufsteiger Paderborn

Leipzig e prima dată în sferturile UEFA Champions League

Red Bull Leipzig este la abia a 2-a participare în cea mai importantă competiție intercluburi și pentru prima dată în fazele eliminatorii. Nemții au câștigat autoritar o grupă cu Olimpique Lyon, Benfica Lisabona și Zenit Sankt Petersburg, iar în optimi au trecut categoric de Tottenham, după un 4-0 la general.
Nemții sunt considerați outside-eri la meciul din această seară, mai ales că nu îl mai au în echipă pe cel mai bun jucător al lor din ultimii ani, atcantul Timo Werner, care a plecat la Chelsea în această vară.
Chiar și așa tânărul antrenor de la Leipzig, Julien Nagelsmann, nu se dă bătut și a declarat că echipa sa va fi o nucă tare pentru orice adversar, mai ales în actualul format în care se desfășoară competiția.
Lepzig a avut un sezon bun în Bundesliga, terminând pe locul 3, în spatele celor 2 forțe, Bayern Munchen și Borussia Dortmund, și în sezonul viitor va fi din nou în grupele acestei competiții.
În ceea ce privește echipa, Nagelsmann nu se va putea baza pe M.Sabitzer și F.Hartmann, ambii accidentați la genunchi, în timp ce M.Halsenberg este incert, el nefiind folosit în ultimul meci amical contra lui Wolfsburg, acuzând dureri la spate.
Bookmaker-ii îi dau favoriți pe cei de la Atletico, oferind o cotă de 2,20 pentru victoria spaniolilor în timpul regulamentar. Cota ca meciul să aibă nevoie de prelungiri este de 3.10, iar pentru victoria germanilor se oferă o cotă de 3,60.
Meciul din această seară va începe la ora 22:00 și va putea fi urmărit în format livetext pe eurosport.ro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo