Guvernul Marii Britanii a decis în urmă cu câteva zile ca Turcia să intre pe lista roșie, ceea ce a îngreunat serios planurile pentru organizarea finalei Champions League la Istanbul, așa cum era planificat.
UEFA a luat act de hotărârea autorităților britanice și i-a în calcul mutarea finalei dintre Chelsea și Manchester City chiar în insulă, variantă care ar fi pe placul ambelor formații combatante.
În cursul acestei dimineți a avut loc o ședință între reprezentanții UEFA și cei ai guvernului de la Londra, pentru a se stabili condițiile în care cel mai așteptat meci al anului în Europa s-ar putea juca în Anglia.
Premier League
Everton - Liverpool, meci de totul sau nimic pentru Rafa Benitez. Situaţia incredibilă în care este
IERI LA 11:55
https://i.eurosport.com/2020/03/20/2796690.jpg

UEFA pune condiții clare pentru a muta finala Champions League în Anglia

Conform presei engleze, forul european nu este împotriva mutării partidei în Anglia, dar pune condiții clare pentru a accepta acest lucru. Prima este legată de stadion, Wembley fiind singura arenă acceptată de cei de la UEFA. Acest lucru ar da însă peste cap planurile Federației Engleze, deoarece în week-end-ul respectiv este programată finala play-off-ului de promovare în Premier League.
Englezii țin foarte mult la tradiții, iar finala play-off-ului din Championship este de obicei un meci extrem de așteptat în Anglia. Totuși, acesta este un caz special și e foarte probabil ca părțile impicate să ajungă la un consens în cele din urmă.
De asemenea, cei de la UEFA le-au cerut autorităților engleze garanții că delegații forului european, mass-media și alte personalități care vor fi invitate la finală vor putea intra în Anglia, fără să stea în carantină.
În fine, ultima dorință a celor de la UEFA este legată de numărul de spectatori. Englezii trebuie să ofere garanția că cel puțin 25% din capacitatea stadionului Wembley va fi populată. Asta ar însema că 22.500 de spectatori vor putea asista la marele meci. Cifra nu ar trebui să fie o problemă pentru organizatori, deoarece este echivalentă cu cea pe care autoritățile au aprobat-o deja pentru meciurile de la EURO 2020.
Deși nu s-a luat deocamdată o decizie oficială, finala Champions League are șanse mari să se dispute la Londra, cu spectatori în tribune.
Premier League
"Balonul de Aur 2021, o insultă pentru Salah!". Englezii nu pricep cum Mo a putut termina sub CR7
IERI LA 10:30
Fotbal
Scandal fără precedent, după Balonul de Aur 2021. Presa germană "a luat foc": "Lewa, tras pe sfoară"
IERI LA 09:49