Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

UEFA vrea să schimbe formatul Champions League. Câte meciuri vor juca echipele calificate

Cosmin Cioboata

Actualizat 17/01/2020 la 14:37 GMT+2

Oficialii UEFA se gândesc să ia în calcul 2 variante pentru creșterea numărului de meciuri din Champions League, începând din 2024.

Champions League

Credit imagine: Getty Images

Presa din Anglia susține că UEFA se gândește să adauge încă o fază în grupele celei mai râvnite competiții intercluburi din Europa, urmând să ia locul optimilor de finală clasice. Această fază a mai fost implementată și în perioada 1999-2003.
În cazul acestei modificări, cluburile vor disputa 6 meciuri în loc de 2 şi s-ar califica ulterior în sferturile de finală.
UEFA Champions League

4 echipe în plus în Champions League

A doua variantă studiată de UEFA este cea în care vor fi introduse 6 grupe a câte 6 echipe, în loc de 8 a câte 4 echipe, cum se întâmplă în prezent. Astfel, numărul echipelor participante s-ar extinde de la 32 la 36.
În această situație, fiecare echipă ar urma să joace 10 meciuri în grupe, iar competiţia ar continua, ca şi acum, cu optimile de finală.
Creșterea numărului de meciuri din Champions League ar afecta din plin calendarul competiţiilor interne. Spre exemplu, Cupa Ligii Angliei ar putea avea loc în viitor fără participarea echipelor calificate în cupele europene.
Prin acest demers, UEFA încearcă să oprească proiectul unei Superligi Europene, desfășurate în paralel cu competiţiile forului continental, studiat de echipele de top din Europa.
UEFA Champions League continuă în sezonul curent cu meciurile din optimile de finală. Partidele încep pe 18 februarie, iar printre cele mai interesante dueluri se numără Atletico Madrid - Liverpool, Borussia Dortmund - PSG și Real Madrid - Manchester City.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia. Rămânem deschiși negocierilor fair play cu Telekom, purtate cu bună credință.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo