Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cristiano Ronaldo, show în duelul de cinci stele cu Leo Messi, din UEFA Champions League

Irina Aldea

Publicat 08/12/2020 la 23:55 GMT+2

Cristiano Ronaldo a avut câștig de cauză marți în super-duelul direct cu marele lui rival, Leo Messi, în meciul dintre Barcelona și Juventus din UEFA Champions League.

Cristiano Ronaldo & Leo Messi

Credit imagine: Getty Images

Lionel Messi și Cristiano Ronaldo, cei doi jucători care împreună au câștigat 11 Baloane de Aur de-a lungul timpului, le-au oferit iubitorilor fotbalului un nou episod de poveste dintr-o rivalitate epică. De data aceasta, portughezul a avut câștig de cauză. El a fost de altfel și cel care a deschis scorul, în minutul 13, din penalty, o lovitură de la 11 metri obținută chiar de el. McKennie a dublat avantajul italienilor în minutul 20, dintr-o pasă foarte bună a lui Cuadrado. În partea a doua, tot Ronaldo a fost cel care a punctat, reușind astfel dubla, din lovitură de la 11 metri acordată de VAR, în minutul 52.
În partida tur, catalanii s-au impus la Torino cu 2-0. Ronaldo și compania au avut acum mare sete de răzbunare, în ciuda faptului că miza meciului era neînsemnată. Atât Barcelona, cât și Juventus, erau deja calificate în faza următoare. Iubitorii fotbalului au avut parte de un nou duel între Messi și Ronaldo, o confruntare care împarte de fiecare dată planeta în două.

Cristiano Ronaldo și Leo Messi, întâlnire de gradul zero în UEFA Champions League

Cei doi foști rivali din campionatul Spaniei nu s-au mai întâlnit de mai bine de 2 ani, de când Ronaldo juca la Real Madrid. În meciul tur dintre Juventus și Barcelona, Cristiano Ronaldo a lipsit după ce a fost testat pozitiv cu COVID-19. Duelul din această seară a fost cel cu numărul 36 dintre cei doi. Legendarii Ronaldo și Messi au oferit de altfel și un moment care s-a viralizat imediat, o îmbrățișare pe teren, la reîntâlnirea după două sezoane.
Ronaldo și Messi se duelaseră înainte de 35 de ori, iar bilanțul arăta în felul următor: 16 victorii pentru Messi, 10 victorii pentru Ronaldo și 9 remize. În aceste meciuri, căpitanul Barcelonei a înscris 22 de goluri și a oferit 15 assist-uri, în timp ce starul portughez a marcat de 19 ori și a expediat o singură pasă decisivă.

UEFA Champions League, Barcelona – Juventus 0-3 | Echipele de start

  • Barcelona: ter Stegen - Dest, Araujo, Lenglet, Alba - Pjanic, de Jong - Trincao, Messi, Pedri, Griezmann| Rezerve: Alena, Braithwaite, Busquets, Coutinho, De La Fuente, Fernandes, Firpo, Mingueza, Neto, Pena, Puig, Umtiti
  • Juventus: Buffon - Danilo, Bonucci, de Ligt - Cuadrado, McKennie, Arthur, Alex Sandro - Ramsey - Morata, Ronaldo | Rezerve: Bentancur, Bernardeschi, Chiesa, Da Graca, Drăgușin, Dybala, Frabotta, Kulusevski, Pinsoglio, Portanova, Rabiot, Szczesny

Manchester United, eliminată din Champions League de RB Leipzig

Manchester United avea nevoie în această seară de un rezultat de egalitate pentru a merge mai departe în UEFA Champions League, însă băieții lui Ole Gunnar Solskjaer nu au avut nicio soluție în fața germanilor de la RB Leipzig, antrenați de Nagelsmann. Angelino a deschis scorul încă din minutul al doilea, dintr-o pasă a lui Sabitzer. Apoi, Haidara a a dublat avantajul din pasa lui Angelino.
Germanii au avut și un gol anulat de VAR, în minutul 30. Totuși, băieții lui Nagelsmann nu s-au oprit la 2-0. Kluivert, care a fost introdus în teren în minutul 56, în locul lui Olmo, a făcut 3-0 în minutul 69, din pasa lui Angelino. În minutul 80, Bruno Fernandes a înscris din penalty, iar două minute mai târziu, germanii au comis-o și au înscris în propria poartă.
Echipele de start:
  • Leipzig: Gulacski - Mukiele, Konate, Orban, Angelino - Sabitzer, Haidara, Kampl - Nkunku, Forsberg - Olmo Rezerve: Adams, Halstenberg, Kluivert, Martel, Martinez, Poulsen, Sorloth, Tschauner, Wosz
  • Manchester United: de Gea - Wan-Bissaka, Lindelof, Maguire, Shaw - McTominay, Matic - Greenwood, Fernandes, Telles - Rashford Rezerve: Bailly, Mensah, Grant, Henderson, Ighalo, James, Lingard, Mata, Pogba, Tuanzbebe, van de Beek, Williams

Rezultatele înregistrate azi în UEFA Champions League

  • Lazio - Club Brugge 2-2
  • Zenit - Dortmund 1-2
  • Barcelona - Juventus 0-3
  • Chelsea - Krasnodar 1-1
  • Dynamo Kiev - Ferncvaros 1-0
  • PSG - Basaksehir ÎNTRERUPT
  • RB Leipzig - Manchester United 3-2
  • Rennes - Sevilla 1-3
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo