Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Ne-au turnat plumb în picioare!" Reacția lui Marius Șumudică după eliminarea CFR-ului din Champions League

Bianca Dumitru

Publicat 11/08/2021 la 00:51 GMT+3

CFR Cluj a fost eliminată din Champions League în urma înfrângerii suferite în fața celor de la Young Boys. După meci, Marius Șumudică s-a arătat resemnat, evidențiind puterea adversarilor, care au reușit în sezonul precedent să obțină rezultate bune în Europa.

Marius Șumudică (CFR Cluj)

Credit imagine: Getty Images

CFR Cluj a fost învinsă în această seară în Elveția, încheindu-și parcursul în sezonul 2021/22 al Champions League. Campioana României a pierdut cu scorul de 3-1 (4-2 la general) în fața celor de la Young Boys și a ratat calificarea în play-off-ul celei mai importante competiții intercluburi de pe continent.
După înfrângerea dură din Elveția, Marius Șumudică a spus că echipa sa a arătat bine, dar că adversarii au fost mult mai puternici, evidențiind și greșeala uriașă pe care a făcut-o Păun, care și-a lăsat echipa în inferioritate numerică după un cumul de cartonașe galbene.
"Am întâlnit o echipă net superioară, mai bună decât noi. Trebuie să privim lucrurile în realitate și să spunem adevărul. Ne-au pus sub presiune tot timpul, știam forța lor de atac, au jucători de viteză, care rezolvă situația 1 contra 1. Am marcat foarte devreme, iar apoi ne-au supus unor presiuni, le-am facilitat și noi asta, dar s-a calificat echipa mai bună și trebuie să fim realiști.
Să nu uităm că anul trecut această echipă a bătut echipe importante din Europa. La nivelul ăsta întâlnești echipe foarte puternice. Fanii i-au împins tot meciul, au cântat la 1-0 de parcă ei au marcat. Nu a fost ușor, dar trebuie să trecem peste această dublă, peste acest eșec. În două zile urmează un alt meci greu, iar apoi trebuie să ne pregătim pentru meciul din play-off-ul Europa League.
Manchester United - Leeds este sâmbătă de la ora 14.30 pe Eurosport 1

"O greșeală impardonabilă!"

Păun a făcut o greșeală majoră când începusem să echilibrăm jocul, nu se știe dacă am fi marcat... Le-am simțit puterea elvețienilor de la Cluj, au o viteză bună, cunosc bine această suprafață... În a doua repriză le-am spus jucătorilor că trebuie să mergem să nu luam al patrulea gol și să încercăm să punem presiune și poate să marcăm. Din păcate, am jucat în 10 după o greșeală impardonabilă, care nu se face la acest nivel.
Sunt foarte multe schimbări față de anul trecut. Nu e ușor să implementezi și să ai o exprimare extraordinară când ai astfel de adversari. Le-am spus să nu se retragă, dar am luat două goluri în două minute. E foarte greu, ne-au turnat plumb în picioare. Sperăm să nu mai facem greșeli. Am făcut un joc mai bun decât la Cluj ca exprimare, chiar și în a doua repriză am încercat să le punem probleme, dar ăsta ne e nivelul.
Nu-mi e ușor să transform o echipă, Dan Petrescu a făcut performanță aici, a calificat echipa, a câștigat campionate. Eu sunt un altfel de antrenor, joc pe atac. Poate că dacă rămâneam în 11, reușeam să le punem mai multe probleme", a declarat Șumudică după returul cu Young Boys.
În urma eliminării, CFR Cluj va juca în play-off-ul Europa League, unde se va duela cu Steaua Roșie Belgrad, care a fost eliminată din Champions League de Sheriff Tiraspol, scor general 1-2. Prima partidă se va disputa pe 19 august în Serbia, returul fiind programat pe 26 august, la Cluj.
Program Premier League, etapa 1, 2021/2022
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo