Atacantul Leko, împrumutat de la West Brom, la Charlton, a făcut plângerea împotriva lui Casilla după victoria obţinută în luna septembrie 2019, 1-0, în faţa celor de la Leeds.
În urma perioadei de investigaţii, portarul spaniol a fost găsit vinovat, deşi acesta a negat acuzaţiile.
https://i.eurosport.com/2020/02/29/2786498.jpg
Premier League
Premier League 2021/22: Leeds United | Va reuși Bielsa minunea?
03/08/2021 LA 14:57
Casilla ar fi "folosit jigniri referitoare la rasa, etnia sau culoarea" atacantului advers, Jonathan Leko, conform BBC.
Portarul lui Leeds United a fost devastat la aflarea verdictului.
Ultimele cinci luni au fost cele mai dificile din toată cariera mea de profesionist. Sunt extrem de trist şi devastat că sunt acuzat de rasim în meciul din septemnbrie contra celor de la Charlton. Cu tot respectul pentru autorităţi, respect în totalitate şi înţeleg procesul, pentru că sunt de acord cu orice măsură luată pentru a elimina rasismul din sport, nu simt că verdictul de vinovăţie reflectă ceea ce s-a întâmplat în realitate
De asemenea, clubul din Leeds precizează că jucătorul său a negat că ar fi spus vorbe jignitoare cu aspect rasist la adresa adversarului său.
Vrem să transmitem clar că nu tolerăm astfel de comportamente rasiste şi milităm constant împotriva rasismului, dar, totuşi, este important de menţionat faptul că Kiko Casilla a negat mereu că ar fi vinovat, iar noi am considerat mereu că acesta este adevărul. Deciza comisiilor a venit, mai degrabă, luând în calcul probabilitatea ca un astfel de moment să se întâmple, nu dovedirea clară a faptului că un comportament rasist chiar a avut loc
În acest sezon, Casilla, în vârstă de 33 de ani, a evoluat în 35 de meciuri. În urma acestei suspendări, va mai juca doar trei meciuri din acest sezon.
Leeds se află pe locul doi în clasamentul Championship, la un punct distanţă de echipa de pe liderul West Bromwich Albion.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Se prefigurează cel mai mare scandal din ultimul timp, în Premier League!
21/05/2022 LA 08:45
Fotbal
Guardiola a pus ochii pe un mijlocaș din Premier League! Cine e așteptat în locul lui Fernandinho
19/05/2022 LA 08:30