Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Fulham, prima echipă promovată în Premier League! Mitrovic, aproape de a intra în istorie

Nicu Savin

Publicat 19/04/2022 la 23:39 GMT+3

Fulham a obținut matematic promovarea în Premier League, după ce a trecut cu 3-0 de Preston. Aleksandar Mitrovic a reușit o dublă și a ajuns la 40 de goluri marcate în acest sezon de Championship, fiind la 3 goluri distanță de recordul absoulut.

Fulham's Aleksandar Mitrovic and team mates celebrate their first goal, an own goal scored by Tottenham's Fernando Llorente

Credit imagine: Reuters

Fulham a retrogradat anul trecut după un sezon lamentabil, dar formația londoneză a revenit repede pe prima scenă. Oficialii echipei l-au numit antrenor în vara lui 2021 pe portughezul Marco Silva, care nu mai antrenae de doi ani, dar soluția s-a dovedit a fi genială.
Fulham a defilat în acest sezon de Championship și în această seară a obținut matematic promovarea, după o victorie categorică împotriva celor de la Preston, scor 3-0.

Fulham a promovat în Premier League! Mitrovic, la 3 goluri de o performanță remarcabilă

Aleksandar Mitrovic a deschis scorul în minutul 9, iar Fabio Carvalho, jucătorul acontat deja de Liverpool, a dublat avantajul gazdelor în minutul 34. Mitrovic a reușit dubla în minutul 41, ajungând astfel la 40 de goluri marcate în acest sezon.
Omul care a dus Serbia la Mondial mai are nevoie de 3 goluri în ultiemele 4 partide pentru a-l depăși pe Guy Whittingham, care a marcat 42 de goluri în stagiunea 1992-1993 pentru Porstmouth.
Așadar, Fulham continuă periplul între Premier League și Championship, fiind la a 3-a promovare consecutică, având și două retrogradări la rând de pe prima scenă. În total, este pentru a 6-a oară când Fulham promovează în Premier League. Echipa de pe Craven Cottage are șanse mari să termine pe prima poziție în Championship, lucru pe care l-a mai reușit de două ori în istorie (1948-1949 și 2000-2001), restul promovărilor venind de pe locul secund (1858-1959) sau prin câștigarea play-off-ului (2018 și 2020).
Bournemouth este în pole-position pentru a termina pe locul doi și a deveni a 2-a echipă promovată. "Cireșele" au 4 puncte avans și două meciui mai puțin decât Huddersfield, ocupanta locului 3.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo