Steve Bruce a revenit în mod surprinzător în fotbal și a preluat West Bromwich Albion, ocupanta locului 6 în Championship. Tehnicianul în vârstă de 61 de ani a antrenat ultima dată Newcastle, însă a fost demis după ce clubul a fost preluat de către un consorțiu condus din Arabia Saudită care l-a numit principal pe Eddie Howe.
Bruce spunea la acel moment că a suferit enorm pentru modul în care a fost tratat și privit de noua conducere, iar că acel episod s-ar putea traduce prin retragerea sa din fotbal. După doar 4 luni, antrenorul a revenit și a fost azi desemnat principal la West Brom, având ca principal obiectiv promovarea echipei în Premier League.
Premier League
Anunțul incredibil făcut de Steve Bruce după ce a fost dat afară de la Newcastle
20/10/2021 LA 11:13

Steve Bruce e noul antrenor al celor de la West Brom

Anunțul a fost făcut chiar de către club: "Clubul de fotbal West Bromwich Albion este încântat să anunțe numirea lui Steve Bruce ca nou manager al echipei. Antrenorul experimentat, care are patru promovări în Premier League în palmares, a semnat un contract pe 18 luni. Asistenții Stephen Clemence și Steve Agnew, precum și antrenorul Alex Bruce, se alătură lui James Morrison și Gary Walsh în personalul din spatele clubului", se arată în comunicatul clubului.
Steve Bruce a vorbit și el despre această nouă provocare: "Sunt încântat să am ocazia să conduc un club care are o istorie și o tradiție atât de mare. Este un club pe care, evident, îl cunosc bine din perioada petrecută în Midlands și deja îmi place provocarea de a-l duce mai departe. Nu m-am gândit să mă întorc la conducere atât de repede, dar odată ce am primit telefonul de la Ron, am știut că nu pot rezista provocării de a readuce acest club acolo unde îi este locul. Vin cu un singur scop și acesta este să-l aduc pe Albion în Premier League".
Conducerea West Brom l-a demis pe Valerien Ismael miercuri, francezul fiind destituit abia vara trecută. Bruce a câștigat promovarea din campionat în roluri manageriale anterioare cu Birmingham și, respectiv, Hull. Primul său meci la conducerea noului său club va avea loc miercurea viitoare (9 februarie), când trupa va călători pe terenul unuia dintre fostele sale cluburi, Sheffield United.
Championship
Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League! Fulham, cea mai ofensivă echipă din Anglia
17/01/2022 LA 09:59
Championship
O nouă ironie la adresa lui George Pușcaș! Ce bornă impresionantă a atins la Reading
12/12/2021 LA 13:08