Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Leicester a revenit în Premier League! Există o mare favorită pentru al 2-lea loc direct promovabil

Nicu Savin

Publicat 27/04/2024 la 08:43 GMT+3

Leicester City a revenit oficial în Premier League, după numai un an petrecut în Championship. "Vulpile" nu mai pot coborî mai jos de locul 2 în al 2-lea eșalon, asta după ce Leeds a pierdut vineri seara cu 0-4 pe terenul celor de la QPR. Formația de pe Elland Road și-a compromis astfel în bună măsură șansele la promovarea directă și Ipswich Town e mare favorită să prindă locul secund.

Vardy esulta per il gol in Leicester City-Southampton - Championship 2023/2024

Credit imagine: Getty Images

Leicester City nu a stat decât un an în al doilea eșalon al fotbalului englez. Chiar dacă a pierdut o serie de jucători importanți după retrogradarea de anul trecut (Maddison, Barnes, Castagne, Tielemans, Soyuncu, Amartey, Evans), gruparea de pe King Power Stadium a făcut un sezon aproape perfect în Championship și a devenit prima echipă care și-a asigurat promovarea în Premier League.
Jucătorii lui Leicester au putut da drumul la sărbătoare fără să joace, după ce Leeds a pierdut surprinzător vineri seara pe terenul celor de la QPR, scor 0-4. Astfel, Leicester e sigură că va termina pe unul din primele două locuri în Championship și din toamnă va juca din nou la "masa bogaților" din fotbalul englez.
Principalul artizan al promovării celor de la Leicester este Enzo Maresca, fost discipol al lui Pep Guardiola la Manchester City. Italianul de 44 de ani a eșuat la primul său mandat de principal, la Parma (a stat doar 14 meciuri), dar a profitat din plin de șansa primită de la Leicester și a demonstrat că este un un antrenor de valoare. La succesul "vulpilor" din acest sezon a contrinbuit din plin și veteranul Jammie Vardy, golgheterul echipei, cu 16 goluri.

Ipswich Town, șanse mari să revină în Premier League, după o pauză de 22 de ani

Odată cu eșecul de aseară, Leeds și-a compromis în bună măsură șansele de a promova direct în Premier League. Formația de pe Elland Road e pe locul doi, cu 90 de puncte, dar mai are numai un meci de jucat (acasă cu Southampton). La doar un punct distanță e Ipswich Town, care mai are 3 partide în față (cu Hull și Coventry în deplasare și cu Huddersfield acasă).
Astfel, dacă Ipswich va lua 5 puncte din ultimele 3 meciuri va reveni în Premier League după o pauză de 22 de ani. În toată această perioadă, clubul de pe Portman Roada a suferit enorm în eșaloanele 2 și 3 din Anglia. Interesant este că Ipswich are șansa de a obține a doua promovare succesivă, după ce anul trecut a urcat din League One (liga a 3-a) în Championship.
În mod normal, Ipswich nu are cum să rateze promovarea directă, astfel că Leeds va încerca să revină în Premier League prin intermediul barajului. Acolo va juca sigur și Southampton, în timp ce pentru ultimele două locuri lupta e deschisă, dar West Brom și Norwich au o șansă în plus față de Hull City (Hull are cu 3 puncte în minus, cu două etape înainte de final).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo