Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Tom Brady, acționar la un club de fotbal din Anglia! Cum și-a motivat decizia

Romeo Ene

Actualizat 03/08/2023 la 16:36 GMT+3

Tom Brady, legendă a fotbalului american, a devenit acționar la clubul de fotbal Birmingham, care evoluează în Championship. Formația engleză a terminat pe locul 17 anul trecut, însă acum ambițiile sunt mult mai mari.

Wird Anteilseigner bei Birmingham City: Tom Brady

Credit imagine: SID

Legenda NFL, care s-a retras în luna februarie, a devenit coproprietar la Birmingham. Noul club al lui Brady n-a mai jucat în Premier League din 2011. Clubul are noi acționari, din SUA, care vor să investească în transferuri pentru a forța promovarea.
Brady s-a retras din NFL în februarie 2023, după 23 de sezoane. El a câștigat Super Bowl de șapte ori și a fost numit MVP de cinci ori, fiind unul dintre cei mai buni jucători din istorie.
Mai multe vedete americane au investit în cluburi de fotbal din Anglia în ultimele luni. JJ Watt a devenit acționar la Burnley în luna mai, în timp ce Michael B Jordan a investit la Bournemouth la sfârșitul anului trecut. Jucătorii de golf Jordan Spieth și Justin Thomas sunt, de asemenea, acționari minoritari la Leeds United.

Ambiții mari pentru Birmingham

Tom Brady va ocupa funcția de președinte al Consiliului Consultativ de la Birmingham. "Birmingham City este un club emblematic, cu o istorie bogată și cu fani pasionați. Este o onoare pentru mine să mă alătur Albaștrilor” și să lucrez alături de conducere și de jucători, pentru a aduce acest club la cel mai înalt nivel. Am făcut parte din niște echipe extraordinare în cariera mea de jucător, așa că abia aștept să contribui pentru a obține un succes similar aici, la Birmingham", a spus acesta, pentru site-ul oficial al clubului.
CITEȘTE ȘI:
Birmingham vrea să revină în elita fotbalului englez și va debuta în noul sezon împotriva lui Swansea, în deplasare, pe 5 august. Președintele clubului, Tom Wagner, salută venirea lui Brady la echipă, iar cunoștințele și experiența fostului sportiv vor contribui la revenirea echipei în prim-planul fotbalului din Anglia.
Brady a jucat pentru New England Patriots între 2000 și 2019 și pentru Tampa Bay Buccaneers între 2020 și 2022. Deși s-a înființat în 1875, Birmingham are în palmares doar două Cupe ale Ligii Angliei. Birmingham intră în noul sezon sub o nouă conducere, compania americană Shelby Companies Limited (SCL). Această schimbare de acționariat a pus capăt celor șaisprezece ani de proprietate chineză a clubului.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo