Formația lui Arteta e departe de a fi într-un moment ideal, mulți fiind de părere că nu mai poate fi considerată o echipă de "Big 6". Totuși, lotul avut la dispoziție de Arteta promite: există 11 fotbaliști sub 23 de ani care pot să progreseze enorm (Ramsdale, Ben White, Gabriel, Tomiyasu, Nuno Tavares, Odegaard, Smith Rowe, Lokonga, Saka, Nketiah sau Martinelli). Lor li se va adăuga în scurt timp și Charlie Patino, văzut de specialiști cel mai bun jucător din istoria Academiei lui Arsenal.
În vârstă de doar 17 ani, mijlocașul joacă senzațional pentru echipa U23 și există toate premisele că va fi chemat de stafful tehnic în lotul echipei mari pentru partida din Carabao Cup, cu Wimbledon, de miercuri.
Premier League
Klopp e gata de un transfer genial! Ia de la o rivală un fotbalist de titlu, pe o sumă simbolică
27/09/2021 LA 07:52
CITEȘTE ȘI
DOUĂ CLUBURI IMPORTANTE AU PUS OCHII PE BUKAYO SAKA! UNDE E DORIT ȘI CÂT VREA ARSENAL ÎN SCHIMBUL LUI

Cum a ajuns Charlie Patino la Arsenal

Patino a fost descoperit de scouterii lui Arsenal când avea 11 ani și evolua deja la grupa de 13 ani a lui Luton Town. De atunci, a crescut permanent, iar în prezent este un fotbalist extrem de matur pentru vârsta lui. Dovadă în acest sens faptul că e căpitanul echipei U23, antrenorii având deplină încredere în calitățile lui de lider.
Cu o accelerație impresionantă de pe loc, Charlie e un pasator excelent, găsindu-și colegii pe teren cu o exactitate care aduce aminte de David Beckham.
În plus, el face excelent faza defensivă, fiind un mijlocaș box-to-box perfect. Mulți îl compară deja cu Fabregas, având calități similare cu fotbalistul "furat" Barcelonei de către Wenger.
Patino l-a impresionat și pe Arteta, care l-a reținut de mai multe ori la antrenamentele primei echipe. Mai mult, mijlocașul de 17 ani chiar a jucat o repriză pentru "tunari", într-un amical cu porțile închise, la începutul lui septembrie, contra lui Brentford.
"E cel mai bun puști pe care l-am văzut vreodată. L-am văzut prima oară și i-am transmis lui Sean O'Connor să îl ia neapărat la Arsenal. Mi-a zis să îl mai văd o dată și i-am zis că nu e nevoie. Nimeni nu îl știa la vremea respectivă, dar avea un talent enorm. I-am zis: mișcă-te repede și ia-l, că o să înceapă foarte repede și alte cluburi mari să îl miroasă", a spus Brian Stapleton pentru Sportsmail, explicând cum a ajuns Charlie la 11 ani, de la Luton Town.
În general, înainte să ia un puști, Arsenal trimite 5 scouteri diferiți și analizează cele 5 rapoarte făcute de aceștia. "Nu e timp, îmi pun capul că o să ajungă fotbalist mare", i-a convins Stapleton pe oficialii "tunarilor", astfel că londonezii nu au mai respectat procedura obișnuită și l-au transferat pe puști, pentru a fi siguri că Chelsea, City, United sau Liverpool nu mută primele.
https://i.eurosport.com/2021/09/20/3223565.jpg
Premier League
Arteta, lăudat după victoria lui Arsenal: "Poate fi următorul Arsene Wenger!"
27/09/2021 LA 04:35
Premier League
El e "cel mai dorit" jucător din lume: are deja 6 oferte, urmând a pleca gratis de la clubul actual
25/09/2021 LA 11:55