După ce în 2012 pierdea finala Campionatului Mondial al Cluburilor cu 1-0 în fața brazilienilor de la Corinthians, Chelsea a intrat extrem de motivată să își treacă în palmares singurul trofeu major care lipsește din vitrina de trofee.
Dar Palmeiras s-a apărat exact și, în ciuda faptului că englezii au dominat teritorial, nu și-au creat ocazii clare de a marca.
Prima repriză a fost marcată de accidentarea lui Mason Mount, unul dintre cei mai importanți jucători ai albaștrilor și în acest sezon. Mijlocașul fusese indisponibil în ultima săptămână, dar stafful medical a reușit să îl recupereze. Doar că englezul a rezistat doar 32 de minute în confruntarea de azi, însă e de precizat că nu se știe încă dacă e vorba de o recidivă sau de o nouă accidentare.
Premier League
"El este Mbappe, Salah al nostru!" Thomas Tuchel l-a identificat pe jucătorul cheie al lui Chelsea
ACUM O ZI
Tuchel l-a trimis pe Pulisic în locul lui Mount, iar intrarea celui poreclit "Captain America" a dinamizat mai mult ofensiva. Dar asta doar după ce Lukaku, intrat în dizgrația lui Tuchel în decembrie, după un interviu, a marcat din pasa lui Hudson Odoi.
CITEȘTE ȘI:
MIȘCĂRI DE TRUPE LA PSG. ANGEL DI MARIA PLEACĂ LA FINALUL SEZONULUI DUPĂ 7 ANI

Havertz, din nou omul decisiv pentru Chelsea într-o finală

Cu toate că după reușita belgianului Chelsea a avut șansa să se desprindă, brazilienii nu au acuzat șocul. Dimpotrivă au reușit să egaleze, dintr-un penalty transformat de Veiga și, cum până la final nu s-a mai marcat, s-a intrat în prelungiri.
Tuchel a avut luxul de a putea trimite de pe bancă fotbaliști world-class, precum Werner sau Ziyech, iar acest lucru s-a văzut în prelungiri. Chelsea a presat tot mai mult, iar golul izbăvirii a venit în minutul 117, de la Havertz, care a marcat din penalty. După ce a înscris golul decisiv în finala UCL, cu City, mijlocașul german a fost iar omul cu golul pentru trofeu.
Tuchel a obținut 3 trofee de la venirea pe Stamford Bridge, toate internaționale: Champions League, Supercupa Europei și Campionatul Mondial al Cluburilor.
4 trofee la Campionatul Mondial al Cluburilor a cucerit Real Madrid, care e cea mai titrată formație din acest punct de vedere.
Corinthians (2000 și 2012), Sao Paulo (2005) și Internacional (2006) sunt singurele formații din afara Europei care s-au impus în competiție.
Echipele din Spania au jucat 8 finale la CM al Cluburilor, 7 câștigate. Doar Brazilia mai are 8 prezențe în ultimul act, dar doar 4 trofee în palmares.
Premier League
Chelsea a uitat repede de Rudiger și Christensen! Ofertă de 70 de milioane de € pentru un fundaș
IERI LA 15:42
Premier League
Tuchel a realizat retrospectiva sezonului lui Chelsea. Ce a spus neamțul despre City și Liverpool
18/05/2022 LA 16:55