Christian Eriksen este hotărât să-și continue cariera de fotbalist, după ce a trecut cu bine peste episodul dramatic de la EURO 2020, când a suferit un stop cardiac în timpul partidei Danemarca - Finlanda, fiind resuscitat chiar pe gazon. Mulți specialiști au considerat că mijlocașul și-a încheiat cariera profesionistă, dar acesta a reluat antrenamentele, semn că vrea să joace în continuare la nivel înalt, evident, acolo unde i se va permite.
Conform Reuters, danezul le-a cerut celor de la Odense Boldklub permisiunea de a folosi baza de pregătire a clubului pentru antrenamente individuale.
"Eriksen ne-a contactat și acum se antrenează singur. Este firesc pentru el, deoarece a jucat aici în tinerețe și locuieșteîn apropiere. Suntem foarte fericiți că îi putem oferi facilități de antrenament.", a declarat un purtător de cuvânt al clubului danez.
Fotbal
Rezumatul partidei Watford - Norwich, cu un gol de poveste al americanului Joshua Sargent
ACUM 2 ORE
Eriksen fost crescut la Odense, dar nu a apucat să debuteze pentru echipa mare a danezilor, ajungând la Ajax Amsterdam în 2008, unde a devenit un jucător exponențial. S-a mutat la Tottenham Hotspur în 2013, jucând în tricoul londonezilor în finala Ligii Campionilor din 2019, iar apoi a semnat cu Inter Milano, în 2020. Cu ceva timp în urmă, presa din Italia a scris că Inter a primit o ofertă de la Ajax, prin care Eriksen să ajungă înapoi la Amsterdam, la schimb cu Andre Onana, portarul suspendat o lungă perioadă pentru dopaj.
Citește și:

Eriksen nu poate să-și continue cariera în Italia

Chiar dacă Eriksen și-ar dori să continue la nivel profesionist, nu o va putea face la actualul său club, Inter, deoarece legea din Italia este foarte strictă și nu permite practicarea sportului de performanță a sportivilor care au trecut prin asemenea accidentări și au instalate asemenea dispozitive la inimă.
Ca atare, Inter se vede pusă în fața unui fapt împlinit, fiind obligată să nu-l folosească pe danez nici în cazul în care acesta ar fi apt de joc. Italienii sunt dispuși totuși să facă un gest impresionant, în cazul în care Eriksen ar decide să-și continue cariera într-o țară în care legea i-ar permite-o.
Cota de piață a lui Eriksen înainte de EURO 2020 era de 18,5 milioane de €, dar oficialii de pe Meazza sunt dispuși să-l cedeze pe mijlocașul de 29 de ani pe o sumă mult mai mică, tocmai pentru a-l ajuta pe acesta să continue fotbalul la nivel profesionist. Totuși, campioana Italiei se așteaptă să primească despăgubiri financiare din partea UEFA, care este obligată să facă acest lucru pentru cluburi în cazul tuturor fotbaliștilor care lipsesc o perioadă îndelungată din cauza unor accidentări suferite la meciurile dintre echipele naționale.
"Chiar dacă în condițiile actuale jucătorul (n.r. Eriksen) nu mai poate obține drept de joc în Italia, el ar putea face acest lucru în alte țări, unde ar avea posibilitatea să își desfășoare din nou activitatea. Cum activitatea sa sportivă este suspendată în Italia, vânzarea jucătorului către un club din străinătate nu este exclusă.
De asemenea, nu este exclusă acceptarea unor pierderi financiare în cazul unui transfer, mai exact al unui procent semnificativ din cota sa de piață. În cele din urmă,este important de menționat faptul că se așteaptă ca UEFA să ofere o compensație pentru sezonul actual, întrucât accidentarea a avut loc în timp ce juca pentru echipa națională, la o competiție organizată de forul continental", a fost comuncatul transmis de Inter în urmă cu câteva săptămâni.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Premier League
Ce golgeter își aduce Manchester City și ce sumă a plătit pentru el?
ACUM 3 ORE
Fotbal
Gol în stilul lui Zlatan Ibrahimovic la Watford - Norwich City
ACUM 3 ORE