Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Eriksen, protagonistul unui schimb spectaculos de jucători. Inter a primit deja oferta lui Ajax

Cristian Mihală

Publicat 04/11/2021 la 14:01 GMT+2

Christian Eriksen ar putea reveni la Ajax Amsterdam, formație care l-a lansat în fotbalul mare. Presa italiană anunță că "lăncierii" i-au făcut o ofertă tentantă oficialilor nerrazzurilor.

Christian Eriksen esulta - Inter-Udinese Serie A 2020-21

Credit imagine: Getty Images

Eriksen a trecut cu bine peste perioada dificilă de după infarctul suferit la Euro și în curând va putea să joace iar fotbal, deși nu se știe cu exactitate o dată la care olandezul poate fi din nou pe teren. Cert e că medicii au făcut totul ca mijlocașul să fie în acest moment în afara oricărui pericol și garantează că sunt șanse infime ca acesta să aibă noi probleme de inimă.
Totuși, legislația din Serie A nu îi va mai permite să evolueze pentru Inter, astfel că șefii clubului i-au promis că nu îi vor crea probleme în vederea unui viitor angajament. S-a speculat că Eriksen ar putea reveni în Premier League, acolo unde Newcastle și Tottenham îl vor, dar Tuttosport anunță că cea mai probabilă destinație e Ajax, formație pentru care a evoluat în perioada 2010-2013.
Jurnaliștii italieni notează că oficialii din Amsterdam au propus un schimb foarte tentant: Onana - Eriksen. Goalkeeperul de 25 de ani revine în această lună după suspendarea pentru dopaj, înainte de acest episod fiind considerat unul dintre cei mai buni portari din Europa.
CITEȘTE ȘI:

Inter are nevoie de un portar: Onana, o variantă foarte bună

Ajax e decisă să renunțe la camerunez din cauza problemelor de imagine de după suspendare, dar și pentru că oficialii clubului nu au ajuns la un numitor comun cu africanul pentru prelungirea contractului. Actuala înțelegere expiră în vara lui 2022, astfel că olandezii riscă să îl piardă gratis. Inter e în căutarea unui portar de valoare, în contextul în care Ionuț Vlad nu e o soluție, iar titularul postului, Samir Handanovic, a ajuns la 37 de ani.
În formația lui Ten Hag evoluează deja un fotbalist care a avut probleme cu inima, Daley Blind. Fundașul olandez a trecut printr-o situație similară cu a lui Eriksen în 2020, când s-a prăbușit pe teren în timpul unui amical între Ajax și Hertha Berlin. Daley Blind nu s-a putut ține pe picioare și a avut nevoie de intervenția medicilor. Sperietura a fost cu atât mai mare cu cât, în 2019, fotbalistul a fost diagnosticat cu miocardită, afecţiune a inimii care constă în inflamarea muşchiului cardiac, iar acum are nevoie de un pacemaker. El evoluează pe semnătură, după ce medicii i-au oferit garanții similare ca lui Eriksen.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo