Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Fază scandaloasă în Champions League! Dortmund riscă să rateze calificarea din cauza arbitrului

Cristian Mihală

Actualizat 04/11/2021 la 09:26 GMT+2

Borussia Dortmund e extrem de frustrată după eşecul de pe teren propriu cu Ajax, scor 1-3, în grupele Champions League. În opinia nemţilor, cartonaşul roşu primit de Hummels, în minutul 29, a fost complet gratuit, Michael Oliver luând o decizie de neînţeles, iar VAR-ul neintervenind.

Mats Hummels sah gegen Ajax eine fragwürdige Rote Karte

Credit imagine: Eurosport

Ajax, echipa cu al treilea atac din Champions League, cu 14 goluri marcate (după Bayern - 17 şi Manchester City - 15), a dispus de Borussia Dortmund cu 3-1, în deplasare. Borussia a deschis scorul prin Marco Reus (37 - penalty), deşi era în zece oameni (Mats Hummels a fost eliminat în min. 29). "Lăncierii" au reuşit să fructifice avantajul numeric pe finalul partidei, marcând de trei ori în ultimele 20 de minute, prin sârbul Dusan Tadic (72), ivorianul Sebastien Haller (84) şi Davy Klaassen (90+3).
Meciul ar fi avut probabil altă desfăşurare, dacă în minutul 29 Hummels nu ar fi fost eliminat pentru un fault la Antony. Fundaşul german a avut o intervenţie care, în viteza jocului, a părut extrem de periculoasă, dar pe reluare se vede clar că atacantul de bandă al lui Ten Hag abia dacă e atins. Nu este sub nicio formă un fault brutal şi probabil galbenul ar fi fost suficient.
Deşi a reuşit ulterior să deschidă scorul, Dortmund a clacat fizic pe final, după ce a evoluat atât de mult timp în "10". Mats Hummels, fundaşul eliminat de la germani, a avut un discurs foarte dur la adresa centralului Michael Oliver.
"Nu știu cum poți da roșu ca arbitru la un asemenea nivel, jucăm în Champions League. I-am spus că trebuie să se uite la fază şi că merit cel mult cartonaş galben. El a decis meciul de astăzi şi cred că știe", a spus Hummels, citat de Bild, pentru ca apoi să îl critice şi pe adversar. Concret, Antony s-a zvârcolit pe teren ca după o intrare "criminală", lucru care a contat probabil cel mai mult în decizia centralului: "Modul în care s-a comportat adversarul meu nu trebuie ignorat, a fost extrem de lipsit de fair-play. Este o farsă ce s-a întâmplat. Este un mare fotbalist, dar nu poţi să te comporţi aşa, când nimic nu s-a întâmplat".
CITEŞTE ŞI:

Verdictul experţilor la faza din Dortmund - Ajax

Thorsten Kinhofer (53 de ani), expert în arbitraj în Bundesliga, consideră că Michael Oliver nu are nicio scuză pentru decizia luată. Chiar dacă a fost păcălit de viteza fazei, VAR-ul era la îndemână, iar acesta nu a intervenit.
"În funcție de cum eşti poziţionat, poţi fi păcălit de această fază. Dar arbitrajul video trebuia să îşi facă datoria. E un fault cel mult de galben! Nu am nicio explicație de ce arbitrul nu se uită măcar la fază, în contextul în care o astfel de decizie poate fi determinantă în stabilirea rezultatului final", a spus Kinhofer.
Şi specialistul DAZN, Sandro Wagner, consideră că gafele în lanţ ale centralului şi ale celor din cabina VAR nu au vreo explicaţie logică: "Arbitrul este din Anglia. Nici măcar nu e galben acolo la o astfel de intrare. E o decizie nesimţită".
Dortmund îşi vede serios periclitate şansele de calificare, în contextul în care acum e la egalitate de puncte cu Sporting, iar meciul direct retur dintre cele două combatante va avea loc în Portugalia. Nemţii au o mulţime de absenţe, cea mai importantă fiind Erling Haaland, care nu va mai evolua în acest an.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo