Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Faza serii în UCL: Neymar a încercat "să-l convingă" pe Szoboszlai să rateze penaltyul din prelungiri

Cristian Mihală

Actualizat 04/11/2021 la 08:29 GMT+2

Faza serii în Champions League a avut loc la Leipzig, acolo unde Neymar a încercat să îi strice concentrarea lui Dominik Szoboszlai, înainte de penaltyul din minutul 90+2. Jucătorul maghiar a dezvăluit la final discuția purtată cu brazilianul, înainte de lovitura de la 11 metri.

Leipzig's Hungarian midfielder Dominik Szoboszlai (C) celebrates scoring the 2-2 from the penalty spot with his team-mates during the UEFA Champions League, Group A, football match RB Leipzig v Paris Saint-Germain in Leipzig, eastern Germany on November 3

Credit imagine: Getty Images

RB Leipzig a smuls un punct în duelul cu PSG, 2-2, printr-un penalty transformat de ungurul Dominik Szoboszlai în ultimele minute de joc (90+2). Vicecampioana Germaniei a deschis scorul rapid, prin Nkunku (8), şi putea să îl majoreze la scurt timp, dar Gianluigi Donnarumma a apărat penalty-ul executat de Andre Silva. Olandezul Georginio Wijnaldum a reuşit o dublă pentru parizieni (21, 39), care au intrat în avantaj la pauză.
Nemții au obținut un punct în prelungiri, când Nkunku a fost faultat în careu. După ce a consultat VAR-ul, arbitrul Andreas Ekberg a dat penalty pentru gazde. Cum nici Andre Silva și nici Forsberg, executanții obișnuiți nu mai erau pe teren, responsabilitatea loviturii de la 11 metri a fost pe umerii tânărului Szoboszlai.
CITEȘTE ȘI:

Neymar, joc psihologic cu Dominik Szoboszlai

Camerele TV au surprins o discuție între Neymar și maghiar înainte de penalty, iar la final mijlocașul ofensiv al lui Leipzig a dezvăluit că starul lui PSG a încercat un joc psihologic. Din fericire pentru fostul jucător al lui Salzburg, demersul lui Neymar nu a avut sorți de izbândă. Tânărul de 21 de ani și-a păstrat calmul și l-a învins pe Donnarumma.
"Neymar a venit la mine și m-a întrebat: "Crezi că o să înscrii?". I-am zis simplu: "Da". "Ești sigur?", a continuat. I-am răspuns că nu ratez niciodată. Asta a fost", a dezvăluit la final Dominik Szoboszlai, citat de BBC.
PSG suferă mult din cauza acestui egal, acum misiunea de a termina grupa pe primul loc devenind una foarte complicată. Formația lui Pochettino remizase și în prima etapă, pe terenul lui Brugge, astfel că, deși a învins-o pe City pe Parc des Princes, "cetățenii" sunt acum pe primul loc. O remiză pe Etihad între City și PSG îi e suficientă campioanei Angliei să meargă în optimi din postura de câștigătoare a grupei. Ceea ce, în teorie, îi va oferi un adversar mai ușor în primăvară.
Leipzig a bifat primul punct din grupa A, cu remiza de aseară, și încă speră la un loc de Europa League, având nevoie să o învingă pe Brugge, în meci direct.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo