Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Klopp l-a făcut pe Simeone să nu mai "muște". Discurs total neaștepta al lui "Cholo"

Cristian Mihală

Publicat 04/11/2021 la 07:44 GMT+2

Diego Simeone a fost extrem de abătut după înfrângerea cu Liverpool. În general un antrenor foarte vocal, care atacă arbitrajul când i se pare că e dezavantajat, argentinianul a avut de această dată un discurs extrem de "sobru".

Diego Pablo Simeone, Liverpool vs Atlético de Madrid

Credit imagine: Getty Images

Liverpool a trecut de Atletico Madrid cu 2-0, prin golurile reuşite de Diogo Jota (13) şi Sadio Mane (21), în condiţiile în care oaspeţii au evoluat în zece oameni încă din prima repriză, când Felipe a fost eliminat (36).
Klopp i-a dat o nouă lecție lui Simeone, fotbalul total, bazat pe un contra-pressing ucigător, având câștig de cauză în fața strategiei tehnicianului argentinian, care are ca unice scopuri o defensivă organizată și fructificarea la maximum a contra-atacurilor.
CITEȘTE ȘI:

Simeone, discurs "cuminte" după Liverpool - Atletico Madrid 2-0

Tactica lui "Cholo" suferă mult în acest sezon, asta și din cauza erorilor în lanț din apărare. Dacă stagiunea trecută, în același punct al sezonului, "los colchoneros" se lăudau cu cea mai bună defensivă din top 5 campionate ale Europei, acum lucrurile stau total diferit. Simeone a fost atât de abătut de greșelile din apărare încât nu a avut puterea să se lege de arbitraj. Deși în general o face și în momentele în care dreptatea nu e de partea sa. Acum, culmea, Atletico chiar a părut dezavantajată, în contextul în care Felipe a primit "roșu" destul de ușor, în timp ce Jota a fost iertat de eliminare (la o fază extrem de similară cu cea din tur, în care Griezmann a fost eliminat).
"Nu am putut să spargem lacătul unei echipe care, dacă trebuie să marcheze 7 goluri, o va face. Plecăm totuși cu liniștea sufletească, am dat totul. Avem mult de muncă, e nevoie de liniște și de unitate. Sunt trist, pentru că jocul nu a mers așa cum am sperat, am primit iar gol repede, apoi a venit acea eliminare. Nu cred că trebuie să vorbim foarte mult de ea, e greu să îți dai cu părerea de pe margine. Arbitrul a văzut roșu, apoi VAR a confirmat. Cred că trebuie să mă concentrez pe îmbunătățirea echipei, nu pe arbitraj. Evident, să joci în "10" contra lui Liverpool, pe Anfield, e foarte greu", a spus Simeone la final.

Simeone, convins că Atletico Madrid va ajunge în optimile UCL

Atletico Madrid își vede periclitată prezența în fazele eliminatorii ale UCL după ce nu a reușit să îi ia vreun punct lui Liverpool, dar Simeone rămâne pozitiv și crede că echipa sa are în continuare șanse mari să meargă în optimile Ligii Campionilor.
"Calificarea nu e o misiune ratată. În ultimii ani, ne-am obișnuit să obținem biletele pentru optimi cu o destul de mare ușurință, dar acum lucrurile stau diferit. Va trebui să facem un meci bun cu Milan, etapa viitoare, apoi avem un duel cu Porto, astfel că nu e nimic pierdut", a mai spus "Cholo".
Atletico Madrid este pe locul 3 în grupa în care Liverpool a obținut deja biletele pentru optimi, având punctaj maxim după 4 etape. Formația rojiblanco e la un punct de Porto, ocupanta locului secund, astfel că duelul direct va fi probabil decisiv pentru stabilirea echipei care o însoțește pe Liverpool în primăvara UCL.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo