Începând din acest an, Balonul de Aur va fi acordat pentru prestația avută în timpul unui sezon competițional, nu a unui an calendaristic. Ținând cont că această stagiune este aproape de final, presa internațională a realizat un clasament al fotbaliștilor care sunt favoriți să-și adjudece trofeul în 2022.
Astfel, potrivit publicației Goal, în acest moment Robert Lewandowski are cele mai multe șanse să obțină Balonul de Aur în toamna acestui an. Polonezul de la Bayern Munchen este urmat în top de Karim Benzema, golgheterul lui Real Madrid, care are un nou sezon de vis, iar podiumul este completat de Mohamed Salah, unul dintre cei mai importanți jucători de la Liverpool.
Starul lui PSG, Kylian Mbappe, este abia pe locul 4 în topul favoriților la câștigarea Balonului de Aur, în timp ce Lionel Messi, care a cucerit anul trceut al șaptelea astfel de trofeu, nu se regăsește nici măcar în top 20.
Ligue 1
Eurosport Spania a făcut anunțul: Mbappe rămâne la PSG! Cifrele unei afaceri cum n-a mai fost alta
IERI LA 10:25
În schimb, printre cei 20 de fotbaliști cu cele mai mari șanse la distincția oferită de France Football se remarcă Vinicius Jr. (locul 9), Thomas Muller (locul 13), Dusan Vlahovic (locul 18), Erling Haaland (locul 19) și Cristiano Ronaldo (locul 20).
https://i.eurosport.com/2022/04/05/3350022.png
Citește și:

SCHIMBĂRI IMPORTANTE ÎN REGULAMENTUL BALONULUI DE AUR

Balonul de Aur, prestigiosul trofeu atribuit celui mai bun fotbalist al planetei, se va raporta din 2021-2022 la sezonul sportiv și nu la anul calendaristic, ca până în prezent, una dintre principalele reforme menite să-l facă "mai lizibil".
France Football a anunțat recent că trofeul, acordat la sfârșitul anului calendaristic de la crearea sa în 1956, va fi acum aliniat sezonului fotbalistic, care se desfășoară din august până în iulie, și va include un juriu mai restrâns, o preselecție rafinată și criterii de atribuire mai clare.
Următoarea ceremonie de premiere va avea loc în septembrie sau octombrie 2022 și se va referi la sezonul început cu un an mai devreme, ținând cont în special de Liga Campionilor masculină (cu finala pe 28 mai) și EURO feminin (6-31 iulie).
Această reformă vine în condițiile în care calendarul va fi dat peste cap în sezonul viitor, odată cu organizarea Cupei Mondiale 2022 din Qatar în noiembrie-decembrie, și nu în timpul verii, competiție ai cărei cei mai buni jucători vor fi, prin urmare, recompensați în cadrul Balonului de Aur 2023.
În plus, numărul juraților va fi restrâns. Format în continuare din ziariști, cu un votant pe națiune, juriul va include acum doar 100 de electori pentru Balonul de Aur masculin (față de 170 anterior), corespunzând primelor 100 de națiuni în clasamentul FIFA, și 50 pentru Balonul de Aur feminin, în același mod. O modalitate, potrivit France Football, de a garanta "expertiza" alegătorilor și accesul acestora la imaginile meciurilor.
De asemenea, vor fi clarificate criteriile de atribuire: aspectul colectiv și trofeele câștigate vor ocupa locul al doilea, în favoarea "performanțelor individuale" și a "caracterului decisiv și impresionant al pretendenților".
Nu se va mai ține cont de întreaga carieră a jucătorului, pentru a se evita ca Balonul de Aur să devină "o zonă privată", suficient pentru a răspunde criticilor legate de decernarea trofeului din 2021 lui Lionel Messi, încoronat pentru a șaptea oară, în timp ce al al doilea clasat, polonezul Robert Lewandowski, aspiră în continuare la acest trofeu individual.
Liga
Lewandowski i-a spus lui Xavi ce își dorește pentru a semna cu Barcelona! Ce pretenții are polonezul
IERI LA 07:40
Liga Campionilor UEFA
Revenire importantă la Real Madrid înainte de finala cu Liverpool! Ce fotbalist s-a recuperat
19/05/2022 LA 09:32