În vârstă de 35 de ani, Ciprian Tătărușanu, portarul celor de la AC Milan, s-a retras în luna noiembrie a anului trecut de la naționala României după 11 ani în care a activat în tricoul tricolorilor."Tătă" a participat la Euro 2016 cu tricolorii și a fost căpitanul naționalei, evoluând în 73 de meciuri pentru prima reprezentativă. Tătărușanu este pe locul 17 în clasamentul jucătorilor cu cele mai multe convocări la naționala României, fiind la egalitate cu Cosmin Contra.
De ani buni Tătărușanu nu a avut rival între buturi, la prima reprezentativă, deși inițial Pantilimon părea o soluție. În acest moment, nu există o variantă clară pentru Rădoi, orice alegere ar face fiind o adevărată loterie. Tocmai din acest motiv, Tătărușanu este sfătuit să regândească decizia retragerii de la echipa națională și să ia în calcul revenirea la echipă.

Ciprian Tătărușanu, îndemnat să ia în calcul revenirea la echipa națională a României

Serie A
Milan nu-i prelungește contractul, dar Tătărușanu și-a găsit deja echipă în Serie A
19/11/2022 LA 06:29
Îndemnul a venit chiar de la Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, care spune că relațiile dintre echipa națională și Tătărușanu sunt foarte bune, iar o revenire a portarului ar fi posibilă, mai ales că Mirel Rădoi nu are variante foarte multe pentru acel post. La ultima partidă a naționalei României, portarii convocați au fost Ciprian Tătărușanu, Cristian Bălgrădean și David Lazar.
"Eu cred că retragerea lui Tătărușanu a fost prematură, nu cred că era cazul. Se mai poate vorbi de o revenire, în caz că Mirel va mai vrea să discute cu el și să-i propună o revenire. Vă dați seama că sunt relații foarte bune, nu e nicio relație tensionată între el și selecționer, așa că... nu știu încă, dar orice e posibil", a declarat Mihai Stoichiță, la Pro X.
În luna martie, România debutează în preliminariile CM 2022, având programate duelurile cu Macedonia de Nord (25 martie), Germania (28 martie) și Armenia (31 martie), fapt pentru care revenirea lui Ciprian Tătărușanu între buturi ar fi mai mult decât binevenită, pentru că i-ar oferi lui Mirel Rădoi o siguranță în plus la fazele ofensive ale adversarilor.
Serie A
AC Milan, primul eșec după 4 victorii în Serie A! Tătărușanu a încasat două goluri în două minute
30/10/2022 LA 21:42
Serie A
Milan - Juventus 2-0 | Nota primită de la jurnaliștii italieni de către Tătărușanu
09/10/2022 LA 06:42