În vârstă de 35 de ani, Ciprian Tătărușanu, portarul celor de la AC Milan, s-a retras în luna noiembrie a anului trecut de la naționala României după 11 ani în care a activat în tricoul tricolorilor."Tătă" a participat la Euro 2016 cu tricolorii și a fost căpitanul naționalei, evoluând în 73 de meciuri pentru prima reprezentativă. Tătărușanu este pe locul 17 în clasamentul jucătorilor cu cele mai multe convocări la naționala României, fiind la egalitate cu Cosmin Contra.
De ani buni Tătărușanu nu a avut rival între buturi, la prima reprezentativă, deși inițial Pantilimon părea o soluție. În acest moment, nu există o variantă clară pentru Rădoi, orice alegere ar face fiind o adevărată loterie. Tocmai din acest motiv, Tătărușanu este sfătuit să regândească decizia retragerii de la echipa națională și să ia în calcul revenirea la echipă.

Ciprian Tătărușanu, îndemnat să ia în calcul revenirea la echipa națională a României

Fotbal
Cine ar trebui să-l înlocuiască pe Ciprian Tătărușanu la echipa națională! Verdictul lui Duckadam
11/01/2021 LA 13:45
Îndemnul a venit chiar de la Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, care spune că relațiile dintre echipa națională și Tătărușanu sunt foarte bune, iar o revenire a portarului ar fi posibilă, mai ales că Mirel Rădoi nu are variante foarte multe pentru acel post. La ultima partidă a naționalei României, portarii convocați au fost Ciprian Tătărușanu, Cristian Bălgrădean și David Lazar.
"Eu cred că retragerea lui Tătărușanu a fost prematură, nu cred că era cazul. Se mai poate vorbi de o revenire, în caz că Mirel va mai vrea să discute cu el și să-i propună o revenire. Vă dați seama că sunt relații foarte bune, nu e nicio relație tensionată între el și selecționer, așa că... nu știu încă, dar orice e posibil", a declarat Mihai Stoichiță, la Pro X.
În luna martie, România debutează în preliminariile CM 2022, având programate duelurile cu Macedonia de Nord (25 martie), Germania (28 martie) și Armenia (31 martie), fapt pentru care revenirea lui Ciprian Tătărușanu între buturi ar fi mai mult decât binevenită, pentru că i-ar oferi lui Mirel Rădoi o siguranță în plus la fazele ofensive ale adversarilor.
Fotbal
Presa din Franța a alcătuit echipa marilor absenți de la EURO 2020! Doi fotbaliști români, incluși
20/11/2020 LA 15:34
Fotbal
Conducerea FRF vrea să-l întoarcă din drum pe Tătărușanu: "O să vorbesc cu el, să se mai gândească"
19/11/2020 LA 16:25