Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Claudiu Keșeru și-a dezvăluit cel mai mare regret al carierei. "Mi-am dorit enorm"

Eurosport
DeEurosport

Publicat 13/10/2022 la 11:41 GMT+3

Claudiu Keșeru a avut parte de o carieră impresionantă și deși traversează în ultimul timp mai multe momente neplăcute la FCSB și UTA Arad, a vorbit într-un interviu despre marele său regret din cariera de fotbalist. Faptul că nu a putut să lucreze cu Răzvan Lucescu l-a marcat pe internaționalul român.

Claudiu Keșeru

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Tibi Munteanu
Cu o carieră presărată cu trofee, goluri multe, meciuri la cel mai înalt nivel, dar și momente mai puțin plăcute, Claudiu Keșeru a povestit un episod care l-a marcat psihic în urmă cu 3 ani. Concret, atacantul român a preferat să dea dovadă de caracter, să își păstreze cuvântul dat și a ratat astfel o șansă de a lucra cu unul dintre puținii antrenori români care profesează în afara granițelor țării și a simțit și gustul succesului.

Marele regret al carierei lui Claudiu Keșeru

Claudiu Keșeru a vorbit într-un interviu acordat către playsport.ro despre momentele importante ale carierei sale, cum a traversat anumite perioade mai delicate din viața sa, dar și-a expus și marele său regret. Cu toate că s-a zvonit cândva că este dorit la Arsenal de Arsene Wenger, nu acesta este transferul la care a visat cu ochii deschiși atacantul român, ci o eventuală colaborare cu Răzvan Lucescu.
"Fără vreun dubiu, cel mai mare regret e faptul că n-am ajuns la PAOK Salonic în 2019. Pentru că mi-am dorit enorm, enorm, să lucrez cu Răzvan Lucescu. Doar că oferta lor a venit cu vreo două-trei zile înaintea primului meci oficial din noul sezon pentru Ludogorets. Aveam înțelegere cu patronul bulgar că îl anunț cu o lună înainte de începutul sezonului dacă am ofertă și vreau să plec.
Știu că în fotbal nu prea se respectă cuvântul, dar eu am ținut mereu la asta. Nu puteam să-i fac așa ceva, cu două zile înainte, patronului de la Ludogorets. Nu aveam cum! Până și Răzvan Lucescu a apreciat abordarea mea. Dar ce-a fost în sufletul meu… Mai multe zile nu vedeam pe unde merg. Și mereu m-am întrebat ce-ar fi fost dacă", a povestit actualul atacant de la UTA Arad.
Faptul că Răzvan Lucescu îl dorea în Grecia probabil ar fi fost o oportunitate imensă pentru Keșeru de a arăta, din nou, că este printre cei mai buni fotbaliști ofensivi români și ar fi avut parte de o adaptare ușoară la noul mediu. Nu s-a întâmplat așa, iar Claudiu a rămas până în 2021 în Bulgaria, iar apoi a revenit la FCSB, unde nu a fost tratat deloc așa cum s-ar fi așteptat de către conducerea clubului, însă a avut suporterii de partea sa.
Citește și:

Cifrele unei cariere presărate cu succese

Ajuns la 35 de ani, Claudiu Keșeru a trecut prin cariera sa pe la 10 cluburi, pentru care a bifat în total 603 meciuri, o bornă impresionantă pentru orice fotbalist român, mai ales pentru faptul că mare parte dintre acestea sunt pentru echipe din străinătate.
A părăsit România devreme, pentru că pe vremea când nu avea nici 17 ani împliniți a fost achiziționat de Nantes de la FC Bihor Oradea pentru 300 de mii de euro, francezii văzând în atacantul orădean un mare talent. A aparținut de Nantes până în 2010, însă în cei 7 ani a fost împrumutat și la alte formații din Franța. În iulie 2010 a semnat cu Angers, peste 3 ani cu Bastia, iar în ianuarie 2014 a revenit pe teritoriul țării natale, debutând în primul eșalon al fotbalului românesc în tricoul celor de la FCSB.
Cu evoluții impresionante la roș-albaștri, Keșeru a făcut obiectul unei afaceri profitabile pentru clubul din capitală un an mai târziu, în februarie 2015, când a fost vândut pentru 2,4 milioane de euro la Al-Gharafa. Nu a fost o afacere prea bună pentru qatarezi, pentru că în vara aceluiași an a fost vândut pentru mai puțin de jumătate din suma investită, 1 milion de euro, către Ludogorets. 6 ani a jucat în tricoul bulgarilor, ca în vara anului trecut să revină la FCSB pentru un sezon.
Actualul fotbalist al UTA Arad are 275 de goluri marcate în carieră, dintre care 13 pentru echipa națională a României, pentru care a bifat 47 de selecții, iar 262 pentru echipele de club. Cea mai prolifică perioadă din cariera sa de până acum a fost în Bulgaria, la Ludogorets, unde a înscris de 139 de ori și a oferit 44 de pase decisive în 243 de meciuri. A jucat și în UEFA Champions League și în Europa League și are un palmares impresionant, cu 12 trofee, după cum urmează:
  • două titluri în România cu FCSB (2013/14 și 2014/15)
  • o Cupă a Ligii cu FCSB (2014/15)
  • o Cupă a României cu FCSB (2014/15)
  • 6 titluri în Bulgaria cu Ludogorets (2015/16, 2016/17, 2017/18, 2018/19, 2019/20 și 2020/21)
  • două Supercupe ale Bulgariei cu Ludogorets (2018/19 și 2019/20)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo