Bayern Munchen pornea mare favorită împotriva mexicanilor de la UANL Tigres, dar în prima repriză diferența de valoare dintre cele 2 echipe nu s-a văzut mai deloc. Bavarezii au avut mai mult inițiativa dar nu și-au creat ocazii mari de gol. Kummich a marcat în minutul 18, dar reușita a fost anulată de VAR, considerându-se că Lewandowski, aflat în off-side, l-a încurcat pe portarul mexicanilor.
Bayern a ieșit mai motivată de la cabine, iar în minutul 59 Benjamin Pavard a deschis scorul, trimițând în poarta goală după ce s-a trezit cu mingea la picior în urma unul duel aerian dintre Lewandowski și portarul advers. Astfel, fundașul din Hexagon se poate lăuda că a marcat și în finala Cupei Mondiale (2018) și în finala Campionatului Mondial al Cluburilor.
Bundesliga
Cristiano Ronaldo s-a lovit de primul refuz după despărțirea de United! Clubul care i-a închis ușa
29/11/2022 LA 13:32
În continuare, campionii Europei și-au conservat fără prea mari emoții avantajul și puteau chiar să și-l mărească, dar indolența bavarezilor sau intervențiile portarului mexicanilor au făcut ca tebela să rămână intactă până la final.
Bayern s-a impus astfel la limită și a câștigat pentru a 2-a oară în istorie Campionatul Mondial al Cluburilor. Prima dată, bavarezii au câștigat această competiție în 2013, când au trecut în finală cu 2-0 de marocanii de la Raja Casablanca.
https://i.eurosport.com/2020/10/17/2916961.jpg

Hansi Flick, la al 6-lea trofeul cu Bayern Munchen

Așadar, Bayern Munchen încheie cu un nou trofeu un ciclu extraordinar, în care a câștigat toate competițiile la care a participat. Singura echipă care a mai reușit această performanță a fost Barcelona lui Guardiola în 2009.
Titlul în Bundesliga, Cupa și Supercupa Germaniei, Champions League, Supercupa Europei și acum Campionatul Mondial al Cluburilor sunt cele 6 trofee cucerite de bavarezi în ultimele 8 luni.
Astfel, Hansi Flick are în prezent mai multe trofee pe banca lui Bayern decât înfrângeri suferite de când a preluat echipa, o performanță cu adevărat fantastică. De când Hansi Flick a ajuns la cârma bavarezilor, formația germană a suferit doar 5 înfrângeri. În medie, antrenorul german a cucerit un trofeul la 11,3 meciuri.

Campionatul mondial al cluburilor se restructurează de anul viitor

Competiția din Qatar a fost ultima care s-a desfășurat în actualul format, de anul viitor urmând aceasta să se extindă masiv. Vor participa 24 de echipe, lucru care era programat pentru acest an, dar problemele create de pandemie au dus la amânarea ideii.
Campionatul Mondial al Cluburilor în actualul format a luat naștere în anul 2005, brazilienii de la Sao Paulo fiind primi câștigători, după ce au învins-o pe Liverpool în finală cu 1-0. De altfel, Brazilia este singura țară din afara Europei care a dat câștigătoarea acestei competiții: Corinthians de 2 ori, Sao Paulo și International.
Cele mai multe trofee le are Real Madrid (4), madrilenii fiind urmați de Barcelona (3), Bayern (2) și Corinthians (2). Pe lângă cele 2 forțe din Spania, Liverpool (campiona en-titre), Milan, Inter și Manchester United sut celelalte echipe de pe bătrânul continent care au acest trofeu în palmares.
Fotbal
Japonezii care l-au învins pe Neuer joacă în Bundesliga! "Samuraii" au doar 6 victorii la Mondial
23/11/2022 LA 16:00
Bundesliga
Bayern se distanțează în fruntea clasamentului din Bundesliga! 8 meciuri fără eșec pentru bavarezi
12/11/2022 LA 19:27